Προβλήματα και πρωτόγνωρες καταστροφές από την κακοκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Μέχρι και σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ στα Γιάννενα κατέρρευσε… βράχος πάνω σε αυτοκίνητο 80χρονου!

Αντιμέτωποι με ακραίες καιρικές συνθήκες ήρθαν κάτοικοι αρκετών περιοχών της χώρας κατά την διάρκεια της ημέρας.

Συγκεκριμένα, η Αγία Ευφημία στην Κεφαλονιά βούλιαξε κυριολεκτικά στην λάσπη, καθώς οι τόνοι βροχής που έπεσαν πλημμύρισαν τους δρόμους με αποτέλεσμα οι λάσπες να μπουν σε μαγαζιά και σπίτια.

Ως αποτέλεσμα, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και του Δήμου Σάμης έσπασαν το στηθαίο της παραλιακής της περιοχής, έτσι ώστε να τρέξει η λάσπη στη θάλασσα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρος Τραυλός, αποφάσισε τα σχολεία των δύο νησιών να παραμείνουν κλειστά λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Δείτε στο βίντεο το ποτάμι με τις… λάσπες :

Το ίδιο, κακό πρόσωπο έδειξε ο καιρός και στα Ιωάννινα, όπου σημειώθηκαν μέχρι και κατολισθήσεις βράχων, σε περιοχές όπως Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Κάτω Ζάλλογος.

Στην τελευταία τοποθεσία, μάλιστα, γλύτωσε από θαύμα ένας 80χρονος, ο οποίος βρισκόταν στην τοποθεσία της κατολίσθησης. Ευτυχώς για εκείνον, βρέθηκαν κοντά του οι συγχωριανοί του και τον απεγκλώβισαν.

Εκτός όλων των παραπάνω, η κακοκαιρία προκάλεσε μέχρι και διακοπές ρεύματος, οι οποίες, ωστόσο, αποκαταστάθηκαν.

Πως θα κινηθεί το μέτωπο της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέτωπο αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να εμφανιστεί το φαινόμενο των λασποβροχών. Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις