Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τι θα περιλαμβάνει

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2020.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας πήρε 21 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 4 λευκά. «Ουσιαστικά, ξεκινάει η εφαρμογή του σχεδίου της διοίκησης για την επόμενη τετραετία, αλλά πιστεύω και για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας, για τη Θεσσαλονίκη του 2030» ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά το τέλος της ψηφοφορίας.

Το πρόγραμμα του Δήμου περιλαμβάνει «υποδομές, με στόχο να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ένα σημαντικό οικονομικό, επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό, πολιτιστικό, τουριστικό κέντρο της ΝΑ Ευρώπης. Μια μητρόπολη της Ευρώπης, της Μεσογείου», όπως είπε ο κ. Ζέρβας, που νωρίτερα τόνισε ότι η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Ο δήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, «με μεγάλες, μεσαίες και μικρές παρεμβάσεις», θα συμβαδίσει με μεγάλα επενδυτικά προγράμματα που αναμένονται τα επόμενα χρόνια, όπως η νέα ΔΕΘ, η ανανέωση του δικτύου της ΕΥΑΘ, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, κ.ά. Ανέφερε, ως ενδεικτικό παράδειγμα του μοντέλου διοίκησης στον δήμο, την εξασφάλιση χρηματοδότησης για το κέντρο πολλαπλών χρήσεων της Τούμπας (Στάβλοι Παπάφη), ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης  Θεσσαλονίκη: Ανάπλαση των Στάβλων Παπάφη και πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας στο επίκεντρο

«Αξιοποιώντας την προεργασία διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση ενός έργου που θα έμενε στα χαρτιά, διότι δεν είχε εξασφαλισμένους πόρους. Η κατασκευή του θα φέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των κατοίκων της Τούμπας αλλά και της Τριανδρίας», έκρινε ο κ. Ζέρβας. «Με εξασφαλισμένους πόρους πλέον θα προχωρήσουμε σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα που προτείνει η ομάδα μελετών, κατασκευών, που προτείνει η ομάδα μηχανικών που είχε κερδίσει το βραβείο», συμπλήρωσε.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνονται έργα αναβάθμισης γειτονιών της πόλης, πεζόδρομοι, ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι με διαγραμμίσεις, ηλεκτροφωτισμός οδοποιίας με led, προβλέψεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, μελέτες όπως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός της πλατείας Αριστοτέλους, η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Διοικητηρίου, του ξύλινου ντεκ της παλιάς παραλίας, η μελέτη σκοπιμότητας αξιοποίησης λουτρών της Θέρμης, η μελέτη ανέγερσης αποτεφρωτηρίων οστών και ανέγερσης ναού στα κοιμητήρια και η μελέτη αποτεφρωτηρίων ζώων, η δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου, η συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, κ.λπ..

«Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα ελέγχονται σφιχτά, από όλους εμάς, που πιστεύω ότι είμαστε ταγμένοι σε αυτή την καινούρια Θεσσαλονίκη που όλοι θέλουμε», ανέφερε ο δήμαρχος.