Πτώσεις δέντρων στην Θεσσαλονίκη- Ισχυροί άνεμοι σε όλη τη χώρα

«Αγρίεψε» ο καιρός

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι πνέουν από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Η πυροσβεστική δέκτηκε δέκα κλήσεις, τα ξημερώματα, για βοήθεια ενώ σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να επέμβει καθώς ισάριθμα δέντρα «υπεκυψαν» στη μανία των δυνατών ανέμων. Πυροσβέστες απομάκρυναν τα δέντρα που είχαν καταπέσει στην οδό Ολύμπου, στο κέντρο της πόλης, στην οδό Π.Συνδίκα και Λ.Παπαναστασίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ ενώ οι ριπές τους αγγίζουν κατά διαστήματα, στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο έως και τα 9 μποφόρ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρά το γεγονός ότι αρκετές πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία, οι δύο πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν ενώ σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις.

Δείτε επίσης:   Εργασίες συντήρησης στο δρόμο Θεσσαλονίκης-Μουδανιών

Δυνατοί άνεμοι, αλλά μικρότερης έντασης, πνέουν σε όλα τα ηπειρωτικά της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα.

Προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων λόγω της παράσυρσης δεκάδων κάδων σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων.

Την ίδια στιγμή, σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της της χώρας. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά για Αργοσαρωνικό μόνο με πλοία κλειστού τύπου και Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας.

Εξασθένηση των ανέμων σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπεται από τις μεσημεριανές ώρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις