Ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη: Διέταξαν το στρατό να καταλάβει την Τρίπολη

Ο Χαφτάρ υπέδειξε στις μονάδες του να προχωρήσουν προς την πρωτεύουσα της χώρας

Ο διοικητής του Εθνικού Λιβυκοιύ Στρατού, Καλίφα Χαφτάρ, διέταξε προ ολίγου τις δυνάμεις του να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται προς την πρωτεύουσα, Τρίπολη.

Παράλληλα, ανέφερε πως οι ένοπλοι που βρίσκονται στην πόλη, θα έχουν την ασφάλεια που επιθυμούν, εάν παραδώσουν τα όπλα τους.

«Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός είναι, αναπόφευκτα, νικητής στη μάχη της Τρίπολης. Καλούμε τις μονάδες που προχωρούν προς την Τρίπολη να συμμορφώνονται με τους δεσμευτικούς κανόνες. Καλούμε τους αγωνιστές που μάχονται ενάντια στο στρατό μας να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα είναι ασφαλείς », δήλωσε ο Χάφταρ σε τηλεοπτικού μήνυμα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο Χαφτάρ είχε ηγηθεί επίθεσης για την κατάληψη της πρωτεύουσας της χώρας από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), που έχει έδρα την Τρίπολη.

Οι εντολές προς τις μονάδες του, ώστε να προχωρήσουν προς τη Λιβύη, προέκυψαν την ημέρα, που ξεκίνησαν εκ νέου οι πτήσεις στο μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Λιβύης και τρεις μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας του, λόγω των πυραυλικών επιθέσεων.

Πηγή: protothema.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις