Σαλβίνι κατά Ρίτσαρντ Γκιρ: “Παρ’τους στη βίλα σου”

Κόντρα με αφορμή την παρουσία του ηθοποιού στην Ιταλία και όσα είπε για τους μετανάστες

Με δεικτικό τρόπο απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, στον Αμερικανό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ ο οποίος πριν από δύο ημέρες βρέθηκε στο πλοίο «Ocean Viking» της ΜΚΟ «Open Arms», όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι περίπου 85 μετανάστες.

Παράλληλα, ο ηθοποιός έδωσε το παρών και σε συνέντευξη Τύπου της ΜΚΟ στη Λαμπεντούζα, ώστε να απευθύνει έκκληση για να μπορέσει το πλοίο να προσδέσει σε κάποιο λιμάνι.

Χρησιμοποιώντας το «επιχείρημα» των απανταχού υποστηρικτών των κλειστών συνόρων, ο Σαλβίνι ανέβασε μια φωτογραφία του διάσημου ηθοποιού στο πλοίο, γράφοντας: «Δεδομένου ότι οι φίλοι του της ΜΚΟ έχουν 180 μετανάστες στο πλοίο, είμαι σίγουρος ότι ο γενναιόδωρος εκατομμυριούχος θα τους φιλοξενήσει όλους στις βίλες του. Κάνω λάθος;».

Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο κοντά στη Λαμπεντούζα, με τον Σαλβίνι να αρνείται να δώσει άδεια να εισέλθει σε ιταλικά ύδατα, παρά το δικαίωμα των προσφύγων να δέσουν σε ασφαλές λιμάνι και να ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη, εφόσον διασώθηκαν σε διεθνή ύδατα.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις