Σαμοθράκη: Για δύο μήνες χωρίς πλοία

Η δημοτική αρχή του νησιού εκφράζει την ανησυχία της

Από χθες, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΣΑΟΣ ΙΙ, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Σαμοθράκη, αφήνοντας το νησία χωρίς οχηματαγωγό πλοίο.

Η εταιρεία SAOS FERRIES, έκανε γνωστή από τα τέλη Οκτωβρίου, την απόφασή της να προχωρήσει τη συγκεκριμένη ημερομηνία σε ακινητοποίηση του εν λόγω πλοίου, προκειμένου να γίνει γενική επισκευή και όπως ανακοίνωσε, ενημέρωσε και το υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες αντικατάστασης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρία αναφέρει ότι «επί δωδεκαετία το ΣΑΟΣ ΙΙ δεν επέρχεται σε προγραμματισμένη ετήσια ακινησία για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης και επισκευών, παρά προβαίνει σε εμβαλωματικές επεμβάσεις, προκειμένου να διατηρηθεί σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους η ακτοπλοϊκή σύνδεση της ακριτικής Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη».

Επίσης σημειώνει, πως «η έλλειψη της ετήσιας συντήρησης για το ΣΑΟΣ ΙΙ, εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης σοβαρών βλαβών, όπως καταστροφή του στροφάλου μηχανής, που θα οδηγούσε σε πολύμηνη ακινησία του και τη διόγκωση των ήδη οξυμένων προβλημάτων του νησιού», αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα, η δημοτική αρχή ζήτησε από την πλοιοκτήτρια εταιρεία την αναβολή, κατά μία τουλάχιστον εβδομάδα, της ακινησίας του πλοίου, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό, με την αιτιολογία από πλευράς εταιρίας, ότι «το θέμα είναι περίπλοκο για λόγους ασφαλείας και προγραμματισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης της ημερομηνίας ακινησίας του πλοίου, υπάρχει καθημερινή επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο «προσπαθεί να βρει λύση αναζητώντας πλοίο Ε/Γ-Ο/Γ, κάτι που μέχρι σήμερα όμως δεν απέδωσε». Ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού υπογραμμίζει, ότι «χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων οι αντοχές μας θα εξαντληθούν πολύ σύντομα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα για τη συνέχιση των προσπαθειών «σε όλες τις κατευθύνσεις και όσο χρειάζεται για να λυθεί το πρόβλημα και θα λυθεί».

Δείτε επίσης:   Ο καιρός σήμερα Πέμπτη

Σχετικές δημοσιεύσεις