Σήμερα η 3η Γιορτή του Μανιταριού στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

Μία γιορτή που προσφέρει κάθε χρόνο διαφορετικές γεύσεις

Το Λιβάδι περιέχει πολλαπλά φυσικά προϊόντα που βοηθούν στην διατροφή του ανθρώπου και εκτός από κάστανα, ρίγανη, φλαμούρι και τσάι, τα οποία είναι αυτοφυή προϊόντα καλλιεργούνται σε τεράστιες εκτάσεις που υπάρχουν δεκάδες ποικιλίες με μανιτάρια, αλλά και τρούφες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών έχει καθιερώσει ως θεσμό πλέον τη Γιορτή του Μανιταριού, η οποία γίνεται κάθε χρόνο στο Λειβάδι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Η γιορτή διοργανώνεται από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λιεβαδιωτών, την Κοινότητα Λειβαδίου, τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης και την Πολιτική Προστασία Θέρμης.

Η προσέλευση των επισκεπτών χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται ραγδαία. Φέτος η γιορτή θα γίνει σήμερα Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις ώρες 10:00 -16:00 και το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές και όμορφες δράσεις.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γνωρίσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες τον ιστορικό οικισμό του Λειβαδίου, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τις ομορφιές της φύσης, τα είδη των μανιταριών που ευδοκιμούν στις δασωμένες εκτάσεις, να μάθουν να διακρίνουν τα βρώσιμα και τα μη βρώσιμα μανιτάρια, να γευτούν ποικίλα εδέσματα που περιέχουν μανιτάρια και να διασκεδάσουν με χορούς και τραγούδια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

10:00 : Δημοτικό Σχολείο Λειβαδίου: Ομιλία με θέμα: Τα μανιτάρια του Νομού Θεσσαλονίκης. Εισηγητής: Δημήτρης Βολοβότσης.

11:00 : Εξόρμηση στο περιαστικό δάσος του Λειβαδίου προς αναζήτηση μανιταριών και τρούφας.

13:00 : Πλατεία «Τα Πλατάνια». Έκθεση και αναγνώριση μανιταριών.

14:00 : Ξενάγηση στον ιστορικό οικισμό. Ξεναγός Δημήτρης Γουδήρας.

15:00 : Προσφορά μανιταροεδεσμάτων και διασκέδαση στην κεντρική πλατεία.

Διοργανωτές :

Δήμος Θέρμης – Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ | Μανιταρόφιλοι Θεσσαλονίκης

Κοινότητα Λειβαδίου | Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης| Πολιτική Προστασία Θέρμης

Χορηγοί: Ποτοποιία – Οινοποιία Θράκης

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις