Στη θέση κυβερνητικού εκπροσώπου η Εφη Αχτσιόγλου

Αλλαγές ενόψει εκλογών

Φαβορί για να αναλάβει χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου φαίνεται ότι είναι η Έφη Αχτσιόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αν τελικά η υπουργός Εργασίας αναλάβει τα συγκεκριμένα καθήκοντα, θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Από το πρωί της Τρίτης, πάντως, η ίδια άρχισε να παίρνει μέρος στον «πρωινό καφέ» του Μεγάρου Μαξίμου

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές. Στο μεταξύ, παραμένει άγνωστο ποιος θα αναλάβει τη θέση της στο υπουργείο Εργασίας. Για να οριστεί όμως κυβερνητική εκπρόσωπος η κ. Αχτσιόγλου θα πρέπει να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Aυτή είναι η ομάδα κρούσης ενόψει των εθνικών εκλογών

Eπταµελές πολιτικό διευθυντήριο υπό τον Αλέξη Τσίπρα λειτουργεί πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ για την καλύτερη οργάνωση της προεκλογικής περιόδου και το στοίχηµα που συνδέεται µε την κρίσιµη µάχη της 7ης Ιουλίου, όπως ανέφερε σήμερα (4/6) το Εθνος.

Μετά την αµηχανία που προκάλεσε στο κυβερνών κόµµα το αποτέλεσµα των ευρωεκλογών, ο πρωθυπουργός προχώρησε χωρίς ανακοινώσεις στη συγκρότηση ενός συµπαγούς οργάνου που απαρτίζεται από ανώτερα κυβερνητικά και κοµµατικά στελέχη, συνθέτοντας επί της ουσίας την οµάδα κρούσης που θα δώσει τον τόνο στην αντιπαράθεση µε τη Νέα Δηµοκρατία.

Στο άτυπο όργανο της Κουµουνδούρου συµµετέχουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο γραµµατέας Πάνος Σκουρλέτης, ο υπουργός Οικονοµικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δηµήτρης Τζανακόπουλος. Το κεντρικό επιτελείο συνεδριάζει σε καθηµερινή βάση στα κεντρικά γραφεία του κόµµατος έχοντας τη συνολική ευθύνη για τον πολιτικό σχεδιασµό, την επικοινωνία, τη στρατηγική και την οργάνωση της προεκλογικής καµπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συµµαχία.

Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι σε ορισµένες από τις συνεδριάσεις του θα καλούνται και στελέχη από τη Γέφυρα και την Προοδευτική Συµµαχία, ανάµεσά τους οι Νίκος Μπίστης και Παναγιώτης Παναγιώτου.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις