Στην Νικόκλεια Σερρών το πρώτο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πως εκδηλώθηκε

Σε μία μικρή οικόσιτη χοιροτροφική μονάδα στη Νικόκλεια του δήμου Βισαλτίας Σερρών ξεκίνησε το πρώτο κρούσμα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στην Ελλάδα. Ο δ/ντης της κτηνιατρικής της Π.Ε Σερρών κ. Βαρούδης εξηγεί ότι ενημερώθηκε από την κτηνιατρική σχολή Θεσσαλονίκης για το κρούσμα, καθώς οι κτηνοτρόφος το μετέφερε εκεί, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο διασποράς του ιού. Μάλιστα η εν λόγω περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Ο εν λόγω κτηνοτρόφος δεν τηρούσε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και απευθύνει σε αυστηρό τόνο προειδοποίηση σε όσους όπως λέει χαρακτηριστικά θέλουν φυσιολατρικό κρέας.

Σύμφωνα με τον κύριο Βαρούδη αυτή τη στιγμή γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο που προβλέπεται γι αυτές τις περιπτώσεις και διαβεβαιώνει ότι αν και δεν είναι μία ευχάριστη κατάσταση , υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Τέλος ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών εξηγεί τι είναι η αφρικανική πανώλη και πώς μεταδίδεται και ότι δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Πηγή: epilogestv.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις