Στο στόχαστρο του Ρουβίκωνα ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ

thessaloniki ktirio prytanias apth

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωση

Επίθεση στον διευθυντή των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες μέλη του Ρουβίκωνα, με αφορμή κλήση που έκανε το Σάββατο στην αστυνομία για έναν 18χρονο αλλοδαπό φοιτητή που “παρέμεινε σε δωμάτιο χωρίς έγκριση των αρμοδίων”, ενώ όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση το χρησιμοποίησε για να δώσει μαθήματα.

Στην ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας αναφέρει χαρακτηριστικά πως «με αφορμή αυτό το περιστατικό ο διευθυντής των φοιτητικών εστιών Σάββας Φιλιππίδης όντως συνεργάτης της ασφάλειας ειδοποίησε στις 11μ.μ., μετά την λήξη των πορειών, την ασφάλεια Θεσσαλονίκης ώστε να έρθει κλιμάκιο ασφαλιτών για να διώξει και να συλλάβει το νεαρό φοιτητή. Έτσι και έγινε στις 11μ.μ. και ενώ περιμετρικά υπήρχε μια διμοιρία ΜΑΤ και 20 μηχανές ΔΙΑΣ κλιμάκιο της ασφάλειας εισέβαλε στο δωμάτιο του φοιτητή. Μιλάμε λοιπόν για διπλή παραβίαση ασύλου, του φοιτητικού και του οικιακού. Το εν λόγο σκουπίδι αντιμετωπίζει τους φοιτητές και τα κινήματα σαν να είναι εγκληματίες».

«Στην παρέμβαση που έγινε σήμερα ξηγηθήκαμε στο διευθυντή ότι είναι ανίκανος να διαχειριστεί τα όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πέρα από την κρατική καταστολή και καλό είναι να παραιτηθεί», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: enikos.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις