Σύλληψη 18χρονου που έριξε κροτίδα σε σχολείο και τραυμάτισε καθηγήτρια και μαθήτρια

Οι αρχές εντόπισαν τον νεαρό

Στη σύλληψη ενός 18χρονου προχώρησε η Αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης (04-12-2019), για την επίθεση με καπνογόνο και δυναμίτη στο 4ο ΕΠΑΛ Πάτρας! Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο της έρευνας, προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές.

Μεταξύ των οποίων ήταν και ο 18χρονος ο οποίος λίγο αργότερα ομολόγησε την πράξη του. Ο νεαρός δράστης, συνελήφθη και κρατείται. Δεν αποκλείεται να συλληφθούν και άλλοι για την επίθεση η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας καθηγήτριας και μίας μαθήτριας, αναφέρει το newsit.gr.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο με προβλήματα στην ακοή τους από την έκρηξη. Οι γιατροί προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε καθηγήτρια και μαθήτρια, οι οποίες στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Η αιτία για την ρίψη καπνογόνων δεν ήταν η επέτειος της δολοφονίας Γρηγορόπουλου. Μαθητές θέλησαν να διαμαρτυρηθούν γιατί υπήρξαν αυστηροί κανόνες το τελευταίο διάστημα για την συμπεριφορά τους στο σχολείο. Επιπλέον ενοχλήθηκαν επειδή το κάπνισμα στο σχολείο απαγορεύτηκε δια ροπάλου.

Όπως είπε ο υποδιευθυντής 4ου ΕΠΑ.Λ Πάτρας στο newsit.gr, λίγα λεπτά μετά το συμβάν: “Κάποια παιδιά που βρίσκονταν έξω από το σχολείο, έριξαν έναν δυναμίτη μέσα στο παράθυρο του διαδρόμου του σχολείου εν ώρα μαθήματος.

Εκείνη την στιγμή περνούσε από τον διάδρομο μια καθηγήτρια και μια μαθήτρια μας, οι οποίες τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Έσπασε το τζάμι, ωστόσο δεν έχει τραυματιστεί κανείς σοβαρά. Δεν είμαστε σίγουροι ότι ήρθε ο δυναμίτης από κάποιον εξωσχολικό, ενδέχεται να το πέταξε κάποιος μαθητής μας που δεν ήταν στην τάξη του.” Ο χώρος εκκενώθηκε ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε η Αστυνομία.

* Φωτογραφία αρχείου

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις