Συμμορία έκλεβε μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού στη Θεσσαλονίκη

Βρέθηκαν και τρεις μηχανές

Ύστερα από έρευνες, τέλος στη δράση συμμορίας που έκλεβε μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού από περιοχές της Θεσσαλονίκης, έβαλε η αστυνομία. Μάλιστα, εντοπίστηκαν και τρεις κλεμμένες μοτοσικλέτες οι οποίες αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από έρευνα οδηγήθηκαν στα ίχνη συμμορίας, η οποία προέβαινε κατ’ εξακολούθηση σε κλοπές δίκυκλων μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί ηλικίας 32 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμορία, κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επίσης, σε βάρος του 29χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς κατείχε παράνομα ένα πιστόλι κρότου-αερίου, οπότε και συνελήφθη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες τον Απρίλιο και Μάιο του 2018 ενεργώντας από κοινού αφαίρεσαν από τις περιοχές της Πυλαίας, των Πεύκων και του Ασβεστοχωρίου τέσσερις δίκυκλες μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης εντοπίσθηκαν σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη στην περιοχή των Πεύκων, την οποία χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των κλεμμένων δικύκλων, τρεις μοτοσικλέτες, οι οποίες αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου-αερίου και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Επιπλέον, κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανή συμμετοχή τους και σε άλλες έκνομες ενέργειες.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις