Συνάντηση εργασίας της διοίκηση του ΟΣΕΘ με το δήμο Πυλαίας

Τι συζητήθηκε για το σύστημα συγκοινωνιών

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΟΣΕΘ είχε αντιπροσωπεία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). Συμμετείχαν από τη μεριά του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας Νικόλαος Μπουλομύτης, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Χατζηστογιάννης, καθώς και αρμόδιοι παράγοντες, ενώ από τη μεριά του Οργανισμού ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Αμπατζάς, ο διευθύνων σύμβουλος Ιωάννης Τσιωνάς και οι συνεργάτες τους.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη: “Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τέθηκαν στο τραπέζι τα συγκοινωνιακά θέματα που απασχολούν τον δήμο. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις μεγάλες καθυστερήσεις και την απώλεια δρομολογίων ζητώντας τη συνεργασία του ΟΣΕΘ για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας των δρομολογίων.
Ακόμη ενόψει της μελλοντικής λειτουργίας του μετρό στη Θεσσαλονίκη ζητήθηκε να μελετηθούν οι νέοι σχεδιασμοί των δρομολογίων προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

Συζητήθηκαν επίσης, προτάσεις τροποποιήσεων και βελτιώσεων σε υφιστάμενα δρομολόγια, ώστε να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι πολίτες-επιβάτες. Επιπλέον ζητήθηκε από τον ΟΣΕΘ να μελετήσει τις υφιστάμενες «διπλές μετεπιβιβάσεις» που ταλαιπωρούν συμπολίτες μας στις μετακινήσεις τους. Τέλος ο δήμος ενημέρωσε τον ΟΣΕΘ ότι εντός των επόμενων μηνών θα δημοπρατήσει τις εργασίες κατασκευής του κόμβου Βεργίνας-Νικάνορος, έτσι ώστε μετά την κατασκευή του κόμβου να τεθούν σε λειτουργία οι αποφάσεις για τροποποιήσεις της γραμμής 11.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συγκροτήσουν Κοινή Ομάδα εργασίας, με εκπροσώπους τόσο από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη όσο και από τον ΟΣΕΘ, με σκοπό να μελετήσει τα ανωτέρω και να καταλήξει σε σχετικές προτάσεις για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις