Σύνδεσαν ξανά το ρεύμα στην ανήμπορη οικογένεια από τα Διαβατά

Μετά και τις καταγγελίες

Αντιπροσωπεία του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα σε σπίτι τριμελούς οικογένειας στα Διαβατά, προκειμένου να επανασυνδέσει το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε “κόψει” η ΔΕΗ λόγω οφειλών.

Με ανάρτηση τους στο Facebook τα μέλη της ΣΣΘ έκαναν γνωστό το περιστατικό. Όπως αναφέρουν η ΔΕΗ “έκοψε” το ρεύμα στο σπίτι της οικογένειας, παρά το γεγονός ότι υπήρχε κοινωνικό τιμολόγιο και ότι το ένα από τα τρία μέλη της οικογένειας είναι ασθενής με ζάχαρο και ακολουθεί θεραπεία ινσουλίνης.

Όπως αναφέρουν, οι τεχνικοί της ΣΣΘ κατάφεραν να επανασυνδέσουν τα ρεύμα μερικώς, καθώς το σπίτι πλέον έχει φως αλλά όχι θέρμανση. Για το λόγο αυτό προμήθευσαν την οικογένεια με κουβέρτες και παλτά, προκειμένου να ζεσταθούν.

Μάλιστα, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης τονίζει πως θα απευθυνθεί στο δήμο Δέλτα, ζητώντας τη συνδρομή του με παροχή ρούχων, τροφίμων και άλλων ειδών, που θα διευκόλυναν νοικοκυριά που είναι “αδύναμα” οικονομικά.

Τέλος, η ΣΣΘ κάνει κάλεσμα για συγκέντρωση στη ΔΕΗ Δυτικής Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 16 Δεκέμβρη στις 12.30, μέσω της οποίας θα εκφραστεί η απαίτηση για επανασύνδεση του ρεύματος και διαγραφή του χρέους της οικογένειας.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις