Συνεχίζεται η διανομή τροφίμων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Σήμερα και αύριο

Στη δεύτερη διανομή τροφίμων σε απόρους προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δυτικό Τμήμα).

Το ΤΕΒΑ είναι το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Απόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FEAD) για το οποίο Εθνική Αρχή Συντονισμού είναι το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αυτή τη φορά η διανομή αφορά σε είδη παντοπωλείου που θα γίνει επί τριήμερο σε 5.000 ωφελούμενους του προγράμματος, με τη συνολική ποσότητα ανά άτομο να ανέρχεται στα δέκα κιλά. Αυτή άρχισε χθες και συνεχίζεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, στις εγκαταστάσεις του δήμου επί της οδού Ελλησπόντου 15 με Δαρδανελλίων 2 στα ΠΕΥΚΑ (στάση Βενζινάδικο), από τις 9 το πρωί έως τις 2 μ.μ. με τον μηχανισμό του δήμου να βρίσκεται ήδη σε ετοιμότητα για την υλοποίηση του έργου μέσα σε συνθήκες αξιοπρέπειας για τους δικαιούχους.

Το πακέτο περιλαμβάνει μακαρόνια, ρύζι, κοτόσουπα, κορν φλέικς, αλεύρι, ζάχαρη, μαρμελάδα, σούπα μινεστρόνε, γάλα μακράς διάρκειας και ελαιόλαδο, με όλα τα είδη να είναι συσκευασμένα σε τελάρα των δέκα κιλών.

Οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α, την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας τους στην περίπτωση που τα προϊόντα θα παραληφθούν αυτοπροσώπως, ενώ στην αντίθετη περίπτωση (παραλαβή από τρίτο άτομο) θα απαιτείται εξουσιοδότηση και αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο ταυτοπροσωπίας.

Επισημαίνεται ότι λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους των προϊόντων (κυρίως πολυμελών οικογενειών), απαιτείται από τους ωφελούμενους μεταφορικό μέσο, για να μεταφέρουν τα τρόφιμα που θα παραλάβουν.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις