Συνελήφθησαν δυο αδέλφια στην Ημαθία για κλοπή μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ (ΦΩΤΟ)

Στον χώρο βρέθηκαν περίπου 300 κιλά χαλκού. Η αξία των κλεμμένων μετασχηματιστών εκτιμάται στις 10.000 ευρώ

Δύο αδέλφια ηλικίας 26 και 31 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας το μεσημέρι της Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα 2 συνεργούς τους ηλικίας 28 και 38 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εντοπίστηκαν τα παραπάνω άτομα να προβαίνουν σε αποσυναρμολόγηση μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν τα 2 αδέλφια και συνελήφθησαν, ενώ οι 2 συνεργοί τους διέφυγαν και αναζητούνται.

Στον χώρο βρέθηκαν περίπου 300 κιλά χαλκού, τμήματα πηνίων μετασχηματιστών και τμήματα ηλεκτρολογικού καλωδίου, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, με την αξία των κλεμμένων μετασχηματιστών να εκτιμάται στις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την απεγκατάσταση, αφαίρεση και αποσυναρμολόγηση των μετασχηματιστών.

Δείτε επίσης:   Τραγικό τέλος για 25χρονο στις φυλακές της Λάρισας

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Σχετικές δημοσιεύσεις