Τα πρώτα ονόματα για τις εορταστικές συναυλίες στη Θεσσαλονίκη

thessaloniki xristougenna christmas

Πολλές οι εκπλήξεις

Μεγαλόπνοα τα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των φετινών Χριστουγέννων, αλλά και της αλλαγής του χρόνου. Ήδη έχουν γίνει γνωστά τα σχέδια για τη δημιουργία ενός χριστουγεννιάτικου χωριού στην Αριστοτέλους πάνω από την Εγνατία, με 39 νέα «μαγαζιά» – σπιτάκια στην λογική που κινούνται αντίστοιχα χωριά σε «πρωτεύουσες» των Χριστουγέννων, όπως η Βιέννη. Παράλληλα, ο φωτισμός στολισμός θα παίζει τον δικό του ρόλο – όπως στη γαλλική Λυών – με στόχο η ούτως ή άλλως φωτογενής Θεσσαλονίκη να πρωταγωνιστήσει στα social media πανελλαδικά.

Στην πλατεία Αριστοτέλους το κλασικά θα «παντρευτεί» με το μοντέρνο, ενώ θα γίνουν και σημαντικές συναυλίες, με τον δήμο Θεσσαλονίκης να βρίσκεται στη διαδικασία οριστικού κλεισίματος όλων των καλλιτεχνών. Για την πρώτη σημαντική ημερομηνία, στις 7 Δεκεμβρίου όταν και θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, την πλατεία θα «ξεσηκώσει» η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μαζί με την Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου. Την σημαντική καλλιτέχνιδα θα πλαισιώσει το σχήμα Piandaemonium με 12 πιανίστες με 6 πιάνα, καθώς μία ομάδα υψίφωνων ερμηνευτών θα βρίσκεται σε διάφορα μπαλκόνια της πλατείας, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα. Την βραδιά θα παρουσιάσει ο Θεσσαλονικιός Σάκης Τανιμανίδης.

Η δεύτερη σημαντική βραδιά με μεγάλη συναυλία είναι η βραδιά της αλλαγής του έτους, όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Θεσσαλονίκη θα γιορτάσει το 2020 με την Ελένη Φουρέιρα, η οποία θα διαδεχθεί στη σκηνή της πλατείας Αριστοτέλους τους Fortissimo. Την βραδιά θα παρουσιάσει ο Γιάννης Σερβετάς, ενώ το γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με DJ της πόλης. 

Πηγή: www.typosthes.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις