Ταχιάος: «Η πόλη θα αποκτήσει το μετρό στο σύνολο της βασικής γραμμής μέχρι τον Απρίλιο του 2023»

Τι είπε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στο πλαίσιο ημερίδας

Ο Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα που διοργάνωσε η «ΜτΚ» και το makthes.gr, με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης», τόνισε πως όλα θα γίνουν με ανοιχτά χαρτιά και πως το μετρό θα είναι έτοιμο το 2023.

Χαρακτηριστικά είπε: «Η πόλη θα το αποκτήσει το μετρό στο σύνολο της βασικής γραμμής και με τον σταθμό της Βενιζέλου να λειτουργεί μέχρι τον Απρίλιο του 2023».

Αναφερόμενος στην απόσπαση των αρχαίων, ο κ. Ταχιάος υποστήριξε: «Κακώς ενοχοποιείται η απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου. Σε καμία περίπτωση δε διακινδυνεύει η ακεραιότητα των ευρημάτων περισσότερο απ’ ότι θα το διακινδύνευε η in situ παραμονή.

Ήδη εδώ και μια βδομάδα ο ανάδοχος έχει υποβάλλει αίτημα στην Αττικό Μετρό για παράταση συνολικής προθεσμίας του έργου μέχρι τον Μάρτιο του 2025 εφόσον συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς και με τη λύση η οποία είναι εν ισχύ, και μην εκπλαγείτε δεν είναι η λύση της in citu παραμονής των αρχαιοτήτων» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Ταχιάος παράλληλα τόνισε πως η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα ήταν εάν ήταν εφικτή η λύση της in situ παραμονής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι με τη λύση της παραμονής των ευρημάτων, «είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν καθιζήσεις».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις