Ταχιάος κατά της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας – Τι λέει για τις συνεργασίες

Ανάρτηση στο λογαριασμό του στα social media

Την απόφαση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη να πεζοδρομήσει την οδό Αγίας Σοφίας, στο κομμάτι κάτω από την Τσιμισκή, και τις συνεργασίες που θα προκύψουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης σχολιάζει, με ανάρτησή του στο Facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Νίκος Ταχιάος.

Ο κ. Ταχιάος υπογραμμίζει πως ο ίδιος δεν υποστηρίζει την πεζοδρόμηση και σημειώνει πως από την προεκλογική ήδη περίοδο είχε εκφράσει επιφυλάξεις για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης.

Ωστόσο, προσθέτει πως «κάθε διοίκηση έχει το δικαίωμα να κάνει πράξη το πρόγραμμά της μέχρι την τελευταία στιγμή της παραμονής της στα πράγματα. Αυτό δεν συνέβη και το 2010 με την ανάπλαση της παραλίας;», διευκρινίζοντας παράλληλα πως δεν θα ήθελε να είναι «συνεργός σε μία προσωποκεντρική αναμέτρηση της επερχόμενης με την απερχόμενη διοίκηση».

Αναφορικά με τις συνεργασίες που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία του δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Ταχιάος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Ξεκαθαρίζω ότι συνεργασίες εννοούνται μόνο υπό πολιτικό ή/και προγραμματικό πρίσμα και όχι ως χώρος διανομής αξιωμάτων. Κι επίσης, παρά την καλοπροαίρετη διαθεσιμότητά μου, αυτές έχουν όρια που συνεπάγονται όρους, ακόμα και για πρόσωπα. Ποιος θέλει τον αχταρμά που θα καταλήξει σε διοίκηση “μαλλιά – κουβάρια”;».

Συμπληρώνει επίσης πως «επειδή πριν από λίγες ημέρες άκουσα στη βουλή την κυρία Νοτοπούλου να διερωτάται εάν η Νέα Δημοκρατία θα μου δώσει εντολή να συγχωνεύσω την παράταξή μου με αυτήν του εκλεγέντος δημάρχου, τη δικαιολογώ γιατί δεν με γνωρίζει, όπως δεν ξέρει και τον Μητσοτάκη».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις