Τελειώνει η κατάληψη στο ΕΠΑΛ όπου μαθητής επιτέθηκε σε καθηγήτρια

Συναντώνται μαθητές και καθηγητές

Κατάληψη σε ένδειξη συμπαράστασης στον συμμαθητή τους πραγματοποίησαν σήμερα οι μαθητές του ΕΠΑΛ στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας ότι το περιστατικό συνέβη πριν από έναν χρόνο και ο μαθητής είχε τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του.

Να βρεθεί «δρόμος συνεννόησης καθηγητών και μαθητών, με ηρεμία και σύνεση», ωστόσο, επιδιώκει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας μετά τις εκατέρωθεν αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση βίντεο μαθητή να επιτίθεται λεκτικά σε καθηγήτρια, προκειμένου να την πιέσει να του διαγράψει μία απουσία.

«Έγινε μια διεξοδική συζήτηση και θεωρώ ότι βρήκαμε κάποιον δρόμο συνεννόησης», δήλωσε, μάλιστα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους καθηγητές του σχολείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κόπτση, οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά μαθητών, ενώ αντίστοιχα παράπονα υπάρχουν και από τη μεριά των μαθητών.

Για τον λόγο αυτό και με στόχο να λήξει η κατάληψη και αύριο το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά, πρότεινε να υπάρξει συνάντηση του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των μαθητών με τους καθηγητές τους η οποία και πραγματοποιείται, ώστε το κλίμα να αλλάξει, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η ηρεμία και ότι θα ανοίξει το σχολείο αύριο».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις