Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για την παρέμβαση σε μεσιτικά γραφεία

tsipras

Με σχετική ανακοίνωση

Παρέμβαση σε μεσιτικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές την προηγούμενη εβδομάδα σε διάφορες περιοχές της πόλης. Την ευθύνη ανέλαβε η ομάδα «Αντικατασταλτική Συνέλευση Αναρχικών», όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε διάχυτη τη στοχοποίηση των καταλήψεων τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο μέσα από το λόγο κυβερνητικών στελεχών όσο και σε πρακτικό με τις εκκενώσεις που λαμβάνουν χώρα. Ο σχεδιασμός αυτός εντάσσεται στον κατασταλτικό μηχανισμό που έχει εντατικοποιηθεί από το κράτος το οποίο ανέκαθεν στόχευε στην εξάλειψη συνειδήσεων που απείθαρχα και ανυπάκουα στεκόντουσαν απέναντι στους θεσμούς και την “κανονικότητα” που αυτό αναπαράγει.

Ο θεσμός της ατομικής ιδιοκτησίας αποτελεί θεμέλιο λίθο του εξουσιαστικού οικοδομήματος. Παρέχει ένα γόνιμο έδαφος για τους θιασώτες μιας μικροαστικής αντίληψης η οποία χτίζεται μέσα σε πολυτελή διαμερίσματα πίσω από πόρτες ασφαλείας, λουκέτα, κάμερες και ιδιωτικές περιφράξεις.

Με βάση τις αρχές ησυχία-τάξη-ασφάλεια κάθε προσπάθεια εξευγενισμού αποτυπώνεται ως φυσικό επακόλουθο μιας οργανωμένης και “πολιτισμένης” κοινωνίας στην οποία ανθίζουν οι σχέσεις εκμετάλλευσης. Οι σύγχρονες πόλεις-φυλακές, μέσα στις οποίες κάθε ανάγκη αποτελεί εμπόρευμα, σταδιακά ανα-διαμορφώνονται ως “οικονομικοί προορισμοί” έτσι ώστε να ικανοποιούν εύκολα και γρήγορα τις επιδιώξεις επενδυτών, ιδιοκτητών και τουριστών. Τα τελευταία χρόνια αυτό συντελείται με τη λειτουργία και εξάπλωση υπηρεσιών βραχυπρόθεσμης μίσθωσης (AirBnB) καθώς ιδιοκτήτες μετατρέπουν τα ακίνητά τους σε μικρές κερδοφόρες επιχειρήσεις αναθέτοντας τη διαχείρηση αυτών σε μεσιτικά γραφεία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γειτονιές να γίνονται μικρά εμπορικά κέντρα με ανακαινισμένα σπίτια και μαγαζιά. Η προστασία αυτών των περιουσιών επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση όλο και περισσότερων συστημάτων ασφαλείας τα οποία συνεισφέρουν άμεσα στον εντεινόμενο έλεγχο στις μητροπόλεις και έμμεσα στην επιτήρηση και καταστολή όλων όσων επιθυμούν να κινηθούν επιθετικά ώστε να διαρρήξουν τις υπάρχουσες κοινωνικές συνθήκες.

Το βράδυ της Τετάρτης 15ης, και Πέμπτης 16ης Ιανουαρίου παρεμβήκαμε με σπρέι και μπογιές σε 14 μεσιτικά γραφεία, συνεργαζόμενα με το AirBnB, στις περιοχές: Κέντρο, Τούμπα, Συκιές, Κορδελιό, Νεάπολη, Φάληρο.

ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝΕ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΣΤΟ ΚΟΥΚΑΚΙ

ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΞΕΥΓΕΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ

Αντικατασταλτική Συνέλευση Αναρχικών».

Φωτογραφία αρχείου

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις