Θεσσαλονίκη: Απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η χώρα

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις απαντούν εργαζόμενοι και συνδικάτα οι οποίοι αντιδρούν στην κατάθεση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου τα πλοία, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00.01 της σημερινής ημέρας έως τις 24:00.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.

Στην πανελλαδική απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του πολυνομοσχεδίου, συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), συντασσόμενη στις απεργιακές κινητοποιήσεις μαζί με τα σωματεία, τις ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τα εργατικά κέντρα.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις, η ΕΝΙΘ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η απεργία γίνεται: για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, την απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας, σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, για πενθήμερη εργασία, εξάωρη ημερησίως και 38ωρη εβδομαδιαίως, με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, για την αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής και κανένας συμβασιούχος, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία.

Δείτε επίσης:   Πανό στο Λευκό Πύργο κρέμασε το ΠΑΜΕ

Στις 12:00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), στο Άγαλμα Βενιζέλου. Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό¨ όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και συμπληρώνει μεταξύ άλλων: Υλοποιούν κατά γράμμα τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων, με προμετωπίδα το χτύπημα τους δικαιώματος στην απεργία, την επέκταση των πλειστηριασμών, δουλεύοντας για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση στην Καμάρα έχουν προγραμματίσει πρωτοβάθμια σωματεία και έτομα από τον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας έχουν προγραμματίσει μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και της Εργατικής Αλληλεγγύης, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές δημοσιεύσεις