Θεσσαλονίκη: Διακινούν παράνομα μετανάστες με… πολυτελή αυτοκίνητα! (ΦΩΤΟ)

Για να περνούν απαρατήρητοι

Έναν νέο τρόπο βρήκαν οι διακινητές μεταναστών για να περνούν απαρατήρητοι στη Θεσσαλονίκη!

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις Γεωργιανοί ηλικίας 47, 46 και 40 ετών, οι οποίοι μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς στο εσωτερικό της χώρας κατ’επάγγελμα.

Τη σύλληψη έκανε η Διεύθυνση Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας κατ’ επάγγελμα, από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής και πλαστογραφία.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τα οποία η σπείρα τα χρησιμοποιούσε για τις παράνομες μεταφορές. Λίγο νωρίτερα, οι συλληφθέντες αποβίβασαν σε περιοχή του Δήμου Βόλβης στη Θεσσαλονίκη συνολικά εννέα αλλοδαπούς, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Να σημειωθεί πως οι δράστες λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, χρησιμοποιώντας ένα από τα αυτοκίνητα ως προπομπό, για να ελέγχει την διαδρομή για τυχόν αστυνομικούς ελέγχους, ενώ στα αυτοκίνητα με τα οποία γινόταν η διακίνηση, τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις