Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου στο Κορδελιό

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

Συναγερμός σήμανε στο Κορδελιό, ύστερα από καταγγελία γονέα για απόπειρα αρπαγής του ανήλικου παιδιού του. Πιο Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία ένας άνδρας, την ώρα που το παιδί γυρνούσε σπίτι του, το πλησίασε και του ζήτησε να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία που υποστήριξε ότι δεν ήξερε να διαβάζει ο ίδιος.

Όπως ανέφερε η ίδια η μητέρα, ο γιος της δεν πλησίασε γιατί είδε και ένα άσπρο βανάκι κοντά στον άντρα. Άρχισε να τρέχει, όπως είπε, και είδε ότι τον ακολουθούσαν, ωστόσο έφτασε σπίτι σώος και αβλαβής. Στη συνέχεια ο γονέας ενημέρωσε την αστυνομία, η οποία έδωσε στον γονέα ως συμβουλή ότι εκτός από το να μην πλησιάζουν και να τρέχουν να φωνάζουν και βοήθεια και να μπαίνουν σε μαγαζί. Την είδηση έκανε γνωστή ο διευθυντής του σχολείου στο Facebοok, τον οποίο ενημέρωσε η μητέρα, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου.

«ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..Πριν από λίγη ώρα ένας γονιός του σχολείου μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα ότι σήμερα γυρνώντας από το σχολείο το παιδί του για το σπίτι ένας άντρας του ζήτησε να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία που τάχα δεν ήξερε να διαβάζει ο ίδιος. Ο γιος της και «μπράβο του» φυσικά δεν πλησίασε γιατί είδε και ένα άσπρο βανάκι κοντά στον άντρα. Άρχισε να τρέχει και είδε ότι τον ακολουθούσαν. Το παιδί όπως ήταν λογικό φοβήθηκε πολύ.

Ευτυχώς έφτασε σπίτι σώος και αβλαβής. Μόλις έφτασε πήρε τηλέφωνο το γονέα και του είπε με τρεμάμενη φωνή το τι έγινε. Ο γονέας πήρε τηλέφωνο το “100” και είπε για το περιστατικό. Η αστυνομία μάλιστα είπε στο γονέα ως συμβουλή ότι εκτός από το να μην πλησιάζουν και να τρέχουν να φωνάζουν και βοήθεια και να μπαίνουν σε μαγαζί. Ως Διευθυντής σχολείου είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την τοπική κοινωνία και όχι μόνο για το συμβάν» έγραψε αρχικά ο διευθυντής του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Κορδελιού-Ευόσμου.

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος εξηγεί ότι ενημερώθηκε από το Τμήμα Ανηλίκων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ότι πράγματι υπήρξε καταγγελία από τη μητέρα. «ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΟΝΙΟΥ. Επειδή από το πρωί διαβάζω αρκετές και διαφορετικές απόψεις , θέλω να τονίσω και να ξεκαθαρίσω ξανά ότι ως διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου είμαι υποχρεωμένος αφού υπάρχει μια καταγγελία από ένα γονιό του σχολείου μου στην αστυνομία και το τόνισα “η κυρία (γονιός) πήρε χτες το βράδυ στο “100”. Ούτε στην ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, εγώ είμαι υποχρεωμένος να το αναφέρω στα παιδιά και στους γονείς του σχολείου μου, ως συμβουλή και προφύλαξη.

Καλό κάναμε, όχι κακό. Μάλιστα επειδή διαβάζω συνέχεια ότι δεν έγινε η καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού, σας διαβεβαιώ ότι σήμερα με πήραν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης (Τμήμα Ανηλίκων) και μου είπαν ότι πραγματικά ερεύνησαν και βρήκαν ότι έγινε η παραπάνω καταγγελία από τη συγκεκριμένη μητέρα και μάλιστα από εκεί βρήκαν και τα στοιχεία της και το τηλέφωνο της και επικοινώνησαν μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της Αστυνομίας, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της και για το τι πρέπει να πράξει. Είναι δυνατόν ο καθένας να παίρνει τηλέφωνο στην αστυνομία ή στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του και να ζητεί πληροφορίες και η αστυνομία να είναι υποχρεωμένη να τους πει. Και μετά να βγάζουμε ανακριβείς κάποιους ανθρώπους. Φτάνει στο σημείο ο άλλος να μετανιώνει για την ανάρτηση που έκανε και ο γονιός για την καταγγελία» υποστηρίζει.

 Πηγή: www.voria.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις