Θεσσαλονίκη: Κόντρα αντιδημάρχων για τα πατίνια

patinia thessaloniki

Τι δήλωσε ο Σωκράτης Δημητριάδης

Ως «βιαστική κίνηση» και «λάθος συνεννόηση» χαρακτήρισε μιλώντας στον Flash 99,4 ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Δημητριάδης, το τελεσίγραφο του αντιδήμαρχου Τεχνικών Έργων του δήμου Θεσσαλονίκης, Μάκη Κυριζίδη, ο οποίος πρόσφατα απέστειλε επιστολή προς δύο εταιρίες ηλεκτρικών πατινιών, ζητώντας μεταξύ άλλων τον αριθμό πατινιών που κυκλοφορούν στο δρόμο και τον χώρο νόμιμης κατάληψης που επιθυμούν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης, «το θέμα με τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικών πατινιών το χειρίζομαι εγώ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής. Έχω μιλήσει με τις εταιρείες για το πλαίσιο στο οποίο θα κινούνται τα πατίνια και πλέον θα θέσουμε τους όρους χρήσης τους, αλλά παράλληλα και το χώρο που θα καταλαμβάνουν και χρησιμοποιούν, ώστε να τον πληρώνουν για να αποδίδεται ως ανταποδοτικό τέλος στους δημότες Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως στο σχεδιασμό υπάρχει και «η δημιουργία σταθμών ηλεκτροφόρτισης, οι οποίοι θα τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, τα οποία θα ορίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης και θα χρησιμοποιoύν συγκεκριμένες εταιρείες».

«Κανονικά η κυκλοφορία στην Απόστολου Παύλου»

Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε με την οδό Απόστολου Παύλου, εκεί όπου οι οδηγοί της Θεσσαλονίκης αντικρίζουν στο φανάρι από την αριστερή πλευρά της οδού μία κίτρινη πινακίδα που προειδοποιεί ότι η οδός είναι κλειστή εξαιτίας έργων, ενώ οι εργασίες για την ανάπλαση της οδού έχουν τελειώσει εδώ και 2-3 μήνες και ο δρόμος ήπιας κυκλοφορίας έχει δοθεί σε χρήση, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι «μπορούν κανονικά να τη χρησιμοποιούν οι οδηγοί».

«Το πρόβλημα ξεκινά από την οδό Ζωγράφου όπου θα έπρεπε να έχει την κίνηση προς αριστερά, ούτως ώστε να μην επιφορτίζεται περισσότερο η Κασσάνδρου. Η Αποστόλου Παύλου η οποία ποτέ δεν έγινε πεζόδρομος, πάντα ήταν ήπιας κυκλοφορίας και ακριβώς επειδή δεν είχε τελειώσει, είχαν τοποθετηθεί λανθασμένα κολωνάκια, τα οποία διέκοπταν την κυκλοφορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης, ενώ πρόσθεσε: «θα ενημερώσω τον ΟΑΣΘ για την αλλαγή που έγινε και να δουν πώς θα αξιοποιήσουν καλύτερα το συγκεκριμένο άνοιγμα στο δρόμο».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις