Θεσσαλονίκη: Μπαίνει τέλος στην είσοδο οχημάτων στις λεωφορειολωρίδες

Ποια μέτρα θα ληφθούν

Πασαλάκια που θα εμποδίζουν την παράνομη στάθμευση των ΙΧ αυτοκινήτων και θα διευκολύνουν την κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων σχεδιάζονται να τοποθετηθούν στους λεωφορειοδρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τεχνητά εμπόδια, παρόμοια με αυτά που έχει τοποθετήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε δρόμους όπως η Ερμού και η Λέοντος Σοφού, τα οποία δεν θα επιτρέπουν τη στάση και τη στάθμευση των ΙΧ οχημάτων.

«Η λογική είναι να τοποθετηθούν εμπόδια στους λεωφορειοδρόμους όλου του ιστορικού κέντρου, ώστε να μην έχουμε σταθμευμένα αυτοκίνητα που θα εμποδίζουν την κίνηση των αστικών λεωφορείων, προκαλώντας την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα.

Η κ. Γούλα είναι μέλος της ομάδας εργασίας που συστάθηκε για τον εντοπισμό των λεωφορειολωρίδων που βρίσκονται στο «κόκκινο» και την αστυνόμευση τους, με στόχο τη γρηγορότερη μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά λεωφορεία. Στην ίδια επιτροπή συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), του ΟΑΣΘ, της αστυνομίας και της τροχαίας.

«Μόνο στην οδό Αγγελάκη γίνεται ελεύθερα η κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ. Σε πρώτη φάση θα εστιάσουμε στο ιστορικό κέντρο, από το πάρκο της ΧΑΝΘ και την Τσιμισκή έως την οδό Βενιζέλου, γιατί εκεί έχουμε τα περισσότερα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα» πρόσθεσε η κ. Γούλα.

Η απόφαση για τοποθέτηση τεχνητών εμποδίων στις λεωφορειολωρίδες που παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα έχει ήδη ληφθεί, ενώ πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει νέα συνάντηση της ομάδας εργασίας για τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συντάκτης 

Ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία ως ρεπόρτερ στο αθλητικό ρεπορτάζ. Εργάστηκε επί σειρά ετών στον αθλητικό Τύπο και στο ραδιόφωνο ενώ συνεργάστηκε με πολιτικές, πανελλήνιας εμβέλειας και ομογενειακές εφημερίδες. Οπως άλλωστε το επιτάσσει η εποχή, μεταπήδησε στον ηλεκτρονικό Τύπο, τον οποίο υπηρετεί ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ειδήσεων (ελεύθερο ρεπορτάζ, κοινωνικό, εκκλησιαστικό, πολιτικό κτλ). Είναι μέλος της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), της IFJ (International Federation of Journalists) και της AIPS (International Sports Press Association).

Σχετικές δημοσιεύσεις