Θρίλερ στη Δυτική Αφρική: Πειρατές απήγαγαν πλήρωμα ελληνικού πλοίου!

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα

Στα ανοιχτά του Τογκό, στη δυτική Αφρική έπλεε το δεξαμενόπλοιο, όταν δέχτηκε επίθεση από πειρατές.

Οι απαγωγείς κατά την επιδρομή τους πήραν ως ομήρους έναν Έλληνα, έναν Γεωργιανό και δύο Φιλιππινέζους, με πληροφορίες, τις οποίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει το Λιμενικό Σώμα, να κάνουν λόγο για τραυματία φύλακα του δεξαμενόπλοιου κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε αμέσως από το Αρχηγείο του Λιμενικού, εκδίδοντας την εξής ανακοίνωση επί του θέματος:

«Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο “Έλκα Αριστοτέλης” νηολογίου Πειραιά 11217, το οποίο βρίσκονταν ελλιμενισμένο στο αγκυροβόλιο Lome Togo, στο Τόγκο της Δυτ. Αφρικής, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή τεσσάρων, εκ των 24 μελών του πληρώματος του.

Ο ένας είναι Έλληνας υπήκοος, οι δύο υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Γεωργίας.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις