Τι αναφέρει απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για το Ρουβίκωνα

Τι θεωρεί η αστυνομία για την αναρχική συλλογικότητα

Την ταυτότητα και τους σκοπούς του Ρουβίκωνα βάζουν στο μικροσκόπιο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις στα κίνητρα της συγκεκριμένης συλλογικότητας.

Πρόκειται για μία αναρχική ομάδα ανοικτή, που στρατολογεί μέλη όχι μόνο από τον αντιεξουσιαστικό, αλλά από όλους τους πολιτικούς χώρους, αναφέρει η απόρρητη έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. για τον Ρουβίκωνα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δράση της συγκεκριμένης συλλογικότητας ενέχει στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική και αποσκοπεί στην όσο το δυνατό μεγαλύτερη προβολή της.

Στην έκθεση περιγράφονται με λεπτομέρειες τα χαρακτηριστικά της συλλογικότητας, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους είναι εξαιρετικά δύσκολη η αντιμετώπιση των επιθέσεων των μελών της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας που συνέταξαν την αναφορά δεν δείχνουν να θεωρούν τον Ρουβίκωνα ομάδα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Μάλιστα, σημειώνουν με ιδιαίτερη έμφαση τη συνεπή παρουσία του ιδρυτικού μέλους του Ρουβίκωνα, Γιώργου Καλαϊτζίδη στο Facebook, με σχεδόν καθημερινές αναρτήσεις, που θεματικά ξεκινούν από αιχμηρά πολιτικά σχόλια, ανάληψη ευθύνης για διάφορες δράσεις και φτάνουν μέχρι και την αποκάλυψη του επόμενου στόχου.

Δείτε επίσης:   Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη

Αυτό συνέβη την περασμένη εβδομάδα με ανάρτηση και φωτογραφιών της βρετανικής πρεσβείας ως απάντηση σε δήλωση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνας Παπακώστα.
Πώς και γιατί ξεγλιστρούν

Όσον αφορά τις κατηγορίες που δέχονται οι διωκτικές αρχές για το ότι δεν μπορούν να προλάβουν τα μέλη του Ρουβίκωνα πριν τις επιθέσεις, στην απόρρητη έκθεση αφιερώνεται ολόκληρο κεφάλαιο.

Όπως αναφέρεται, οι δράσεις της ομάδας κινούνται στα όρια του αξιόποινου, με αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις να μην μπορούν να σχηματιστούν δικογραφίες.

Πηγή: Real News

Σχετικές δημοσιεύσεις