«Της Μύγας Το Παραμύθι» της Σωτηρίας Ιωαννίδου

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σωτηρίας Ιωαννίδου με τίτλο «Της Μύγας το Παραμύθι» στον πολυχώρο τέχνης Ζώγια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για την πρωτόλεια δουλειά της συγγραφέως. Μια συλλογή 26 διηγημάτων με θέμα το φανταστικό. Στις σελίδες του βιβλίου ένα κορίτσι μεταφορτώνεται σε μύγα και περιπλανάται μέσα σε κόσμους παράξενους… ή στις σκοτεινές γωνιές του μυαλού της

Άνθρωποι που δραπέτευσαν από την καθημερινότητα τους και πέρασαν τη διαχωριστική γραμμή φαντασίας και πραγματικότητας. Διαβολικές Φωτογραφικές Μηχανές. Ιπτάμενα Ποδήλατα. Ταξίδια στον Χρόνο. Παράξενες Πτήσεις. Κούκλες που Μιλάνε. Μεταμορφώσεις. Κοράκια Διψασμένα. Φονικές Μέλισσες. Παράξενες Γριές και Αλλοπαρμένοι Άνθρωποι. Λέξεις που Επαναστατούν και Προφητικοί Πίνακες. Φαντάσματα και άλλα πολλά, είναι όλα όσα βλέπουν τα μεγάλα μαύρα της μάτια.

parousiasi 1

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης το αναγνωστικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την συγγραφέα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της γραφής της. Το βιβλίο προλόγισαν ο συγγραφέας Αλέξανδρος Μυροφορίδης (αφηγητής και ιδρυτής της δημιουργικής ομάδας Gamecraft) και ο συγγραφέας και αφηγητής Γιώργος Σαράτσης.
«Τις περισσότερες φορές έρχεται μια ανατροπή η όποια είναι αιφνιδιαστική» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μυροφοριδης μιλώντας με ενθουσιασμό για τον νέο βιβλίο της συγγραφέως για να συμπληρώσει « Η Σωτηρία έχει λατρεία στον να συλλέγει ιστορίες και να τις αξιοποιεί, κερδίζει έτσι το στοίχημα του συγγραφέα να σου δημιουργεί άπειρες εικόνες μέσα από την γραφή».

parousiasi 2

Σε ένα άλλο σημείο ο συγγραφέας Γιώργος Σαράτσης τονίζει: «Η Σωτηρία μοιάζει να στοχάζεται να τολμά μικρές φιλοσοφικές παρεμβάσεις για την ζωή , το σήμερα , τον θάνατο , τον ερώτα κυρίως όμως αναρωτιέται. Επερωτά. Μπορεί και να απορεί»

Δείτε επίσης:   ΑΣΕΠ 3Κ/2018: Πληροφορίες για τις 8.166 προσλήψεις στους ΟΤΑ

Το βιβλίο της Σωτηρίας Ιωαννίδου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή και είναι διαθέσιμο στα βιβλιοπωλεία Πρωτοπορία και Ιανός καθώς επίσης και διαδικτυακά.

Το Φωτογραφικό υλικό επιμελήθηκε ο Θανάσης Πρωτάτος.

parousiasi 4

Σχετικές δημοσιεύσεις