Το ΑΠΘ μεταφέρθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)

 

Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα από το πρωί να γνωρίσουν το έργο που επιτελεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «ΑΠΘ στην πόλη», το πανεπιστημιακό Ιδρυμα παρουσιάζει από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ. διάφορες εφαρμογές και κατασκευές.

Μεταξύ άλλων, οι Θεσσαλονικείς μπορούν να δουν το βενζινοκίνητο και το ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο, τον πρώτο ελληνικό πύραυλο, τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία από ουράνια σώματα, διαδραστικά εργαστήρια, την εφαρμογή smartphone για την αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας και το καινοτόμο σύστημα ReMeDes για τη μέτρηση των αντανακλαστικών.

Επίσης, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την εξέλιξη της Θεσσαλονίκης, τον μαγικό κόσμο της χημείας, τον άγνωστο και μεγάλο κόσμο της αεροδιαστημικής αλλά και την προϊστορική κουζίνα. Θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά εργαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες και θα παρακολουθήσουν επιδείξεις και πειράματα φυσικής με ψηφιακές τεχνολογίες.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους. Οσοι το επιθυμείτε προλαβαίνετε να βρεθείτε στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο event του ΑΠΘ…

Δείτε επίσης:   Δίκτυο ΠΟΑΥ Θερμαϊκού: Ενέργειες για την ποιοτική αναβάθμιση των υδατοκαλλιεργειών

Σχετικές δημοσιεύσεις