Το ξέσπασμα της Αννας Κορακάκη για τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας!

Ιδιαίτερα καυστική η χρυσή μας Ολυμπιονίκης σε ανάρτησή της

Η Αννα Κορακάκη, χρυσή Ολυμπιονίκης στην σκοποβολή, σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δεν έκρυψε την απογοήτευσή της για τη σημερινή υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες.

Η Ολυμπιονικής με καταγωγή από τη Δράμα ήταν μάλιστα αρκετά επικριτική και ζήτησε: «Οσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον».

Δείτε αναλυτικά, την ανάρτηση της Αννας Κορακάκη, η οποία ανέβασε και μία δική της προσωπική φωτογραφία μπροστά από το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, η οποία μάλλον έχει συμβολικό χαρακτήρα καθώς είναι ασπρόμαυρη:

«…Τελικά πωλούνται. Ή μάλλον προσφέρονται. Απλόχερα. Εκλεπτυσμένα. Και καθόλου δημοκρατικά. Χωρίς λαϊκή εντολή…Αλλά ακόμη κι αν αυτή δινόταν, θα αγνοούνταν ξανά επιδεικτικά. Αντισυνταγματικά. Σαν Ελληνίδα, Μακεδόνισσα από καταγωγή και με ιδιότητα Ολυμπιονίκη, λυπάμαι που ενώ για χρόνια προσπαθούσα με τις οργανωτικές επιτροπές στις διεθνείς διοργανώσεις -με καθαρά προσωπική πρωτοβουλία- να προσδώσω οποιαδήποτε άλλη ονομασία αρμόζει, πέραν όποιας εμπεριείχε τη λέξη Μακεδονία, επίσημα πια, δεν μπορώ να το κάνω.
Αγωνίζομαι αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα μας και όλους τους Έλληνες που τη νοιάζονται και την πονάνε. Όσοι δρουν με ασέβεια στην ιστορία, τους αγώνες, τους νεκρούς του τόπου και ενάντια στη λαϊκή επιθυμία, όπως συνέβη σήμερα, ζητώ ευγενικά να μη φωτογραφηθούν δίπλα μου σε ενδεχόμενες μεγάλες αθλητικές επιτυχίες στο μέλλον. Εκπροσωπώ τα ελληνικά χρώματα και οι επιτυχίες ανήκουν σε όσους αγαπούν την πατρίδα, έμπρακτα. Ελπίζω η δημοκρατία να μου δώσει τουλάχιστον αυτό το δικαίωμα…».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις