Το σχέδιο παροχών της κυβέρνησης στο EWG

Ποια άλλα θέματα θα συζητηθούν και αφορούν την Ελλάδα

Τα σχέδια της κυβέρνησης για παροχές, αλλά και το μεγάλο αγκάθι των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες θα τεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group, η οποία και λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες πριν από την έλευση των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα για την τρίτη αξιολόγηση.

Στο EuroWorking Group αναμένεται επίσης να δοθούν περισσότερα στοιχεία για το νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 30 Απριλίου, χωρίς πάντως να είναι πλήρως λειτουργική ακόμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ο οίκος Moody’s σήμερα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στο νέο πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι μεταξύ άλλων είναι credit positive για τις μελλοντικές τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων, αφού προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Η ελληνική κυβέρνηση θα θελήσει επίσης να συζητήσει και το αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή ακριβών δανείων του ΔΝΤ, στο οποίο έχει τη στήριξη Κομισιόν και ESM, αλλά και κάποιες ενστάσεις από τη γερμανική πλευρά, αναφέρει το naftemporiki.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις