Τουρκικά ΜΜΕ: «Οι Έλληνες πυροβόλησαν σκάφος με μετανάστες»

Σύμφωνα με καταγγελία 21χρονου Σύριου

Την ελληνική ακτοφυλακή καταγγέλλει το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολού», καθώς, όπως αναφέρει, οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρθηκαν βίαια στους μετανάστες.

Σύμφωνα με το ethnos, οι κατηγορίες αυτές βασίζονται στην καταγγελία ενός 21χρονου Σύρια, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

«Πυροβολούσαν για περίπου 15-20 λεπτά. Έριξαν πάνω από 100 σφαίρες και πάνω στο σκάφος μερικές φορές. Μετά το σκάσαμε, το σκάφος παραλίγο να αναποδογυρίσει. Στο τσακ γλιτώσαμε. Ο καπετάνιος μας έφερε πίσω και εδώ μας βρήκε η τουρκική ακτοφυλακή, που μας πήρε και μας έφερε στα κεντρικά της».

Σύμφωνα με τον Σύριο, οι ελληνικές Αρχές πυροβόλησαν στον αέρα μόλις αντίκρισαν το σκάφος στο οποίο επέβαινε μαζί με 16 ομοεθνείς του και ακόμη 10 Σομαλούς, με τον οδηγό, ωστόσο, να συνεχίζει να κατευθύνεται προς αυτούς.

Στη συνέχεια οι άνδρες του ελληνικού Λιμενικού άνοιξαν πυρ προς αυτούς λίγο πριν φτάσουν στη Χίο, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Τουρκικοί ισχυρισμοί αναφέρουν ακόμη ότι τρεις μετανάστες χτυπήθηκαν από Έλληνες στρατιώτες στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας και στη συνέχεια εστάλησαν πίσω.

Κυκλοφόρησαν μάλιστα και φωτογραφίες με την κακοποίηση των τριών ανδρών, μεταξύ των οποίων υπήρχε και ένας 17χρονος.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις