Τραμπ: Απάτη η διαδικασία για την παραπομπή μου

Τι τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

Το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ενεκρίνε την Παρασκευή η επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής, σε ένα αποφασιστικής σημασίας βήμα πριν από την ιστορική ψηφοφορία για την πιθανή παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ σε δίκη με το αίτημα της καθαίρεσης.

Η συγκεκριμένη επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε, ακολουθώντας αυστηρά την κομματική γραμμή, τις δύο κατηγορίες που αποδίδουν οι Δημοκρατικοί σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ και συγκεκριμένα: «κατάχρηση εξουσίας» και «παρακώλυση της λειτουργίας του Κογκρέσου». Όπως όλα δείχνουν, εκτός απροόπτου, η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει το κείμενο σε συνεδρίαση της Ολομέλειας που θα να διεξαχθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

Τραμπ: Απάτη η καθαίρεση

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν θα τον ένοιαζε το ενδεχόμενο μιας μακράς δίκης με το αίτημα της καθαίρεσης στην αμερικανική Γερουσία, λέγοντας σε δημοσιογράφους ότι θέλει να δει τον πληροφοριοδότη, η καταγγελία του οποίου οδήγησε τους Δημοκρατικούς να ξεκινήσουν την έρευνα για την παραπομπή του.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο μετά την έγκριση από την επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των δύο κατηγοριών σε βάρος του, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την όλη διαδικασία χαρακτηρίζοντάς την «απάτη». «Είναι κάτι πολύ θλιβερό για τη χώρα μας, όμως φαίνεται πως είναι κάτι πολύ καλό για εμένα σε πολιτικό επίπεδο», είπε ο μεγιστάνας. «Η καθαίρεση είναι απάτη», υπογράμμισε.

Πηγή: www.ethnos.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις