Απίστευτο: 9χρονος αποφοιτά από το Πανεπιστήμιο

Ετοιμάζεται και για Διδακτορικό!

Ένα παιδί θαύμα έχει καταπλήξει ολόκληρο το Βέλγιο, καθώς μόλις στα εννέα του χρόνια ετοιμάζεται να πάρει το πρώτο του… πτυχίο!

Σύμφωνα με το cnn.gr, πρόκειται για τον Laurent Simons ο οποίος σπουδάζει ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Αϊντχόφεν, σχεδιάζοντας μάλιστα να ξεκινήσει το Διδακτορικό του και να σπουδάσει παράλληλα και… ιατρική.

Μάλιστα ο μικρός προέρχεται από μία οικογένεια ιατρών, αλλά και με αυτό το δεδομένο, κανείς από τους δύο γονείς του δε μπορούν να εξηγήσουν τον λόγο που ο γιος τους μαθαίνει τόσο γρήγορα και εύκολα, με τον πατέρα του να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι δάσκαλοι μας είπαν πως είναι σαν σφουγγάρι».

Από την πλευρά του, τώρα, ο καθηγητής Sjoerd Hulshof δήλωσε:

«Δεν είναι ασυνήθιστο.Οι ιδιαίτεροι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν σε ένα ειδικό πρόγραμμα αρκεί να έχουν καλό λόγο που θέλουν να το κάνουν. Κάπως έτσι βοηθάμε και αυτούς που συμμετέχουν σε αθλήματα», εξηγώντας στη συνέχεια:

«Είναι ένας καταπληκτικός μαθητής. Είναι ο πιο γρήγορος μαθητής που είχαμε ποτέ. Δεν είναι μόνο υπερβολικά ευφυής. Είναι και ένα πολύ συμπαθητικό αγόρι».

Η πρόοδος του Laurent δεν έχει περάσει απαρατήρητη και, σύμφωνα με τους γονείς του, ήδη έχει μερικές προτάσεις από μερικά αξιοπρεπέστατα πανεπιστήμια.

Σε αντίθεση, πάντως, με άλλα παιδιά στην ηλικία του, ο Laurent ξέρει ήδη τι θέλει να κάνει στη ζωή του, καθώς θέλει να αναπτύξει τεχνητά όργανα.

Οι γονείς του, ωστόσο, παραμένουν συγκρατημένα ενθουσιασμένοι για την ιδιοφυϊα του παιδιού τους, δηλώνοντας:

«Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σοβαρός. Κάνει ό,τι του αρέσει. Πρέπει απλά να βρούμε μια ισορροπία μεταξύ του να είναι παιδί και των ταλέντων του».

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις