Εκλογές 2019: Ποιο κανάλι κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης

Τι έδειξε η σχετική μέτρηση

Το δικό τους αγώνα για να κερδίσουν την ψήφο των τηλεθεατών έδωσαν χθες τα τηλεοπτικά κανάλια. Για τους περισσότερους η «μάχη» ξεκίνησε από νωρίς το πρωί και συνεχίστηκε έως αργά… πολύ αργά για να παραδώσουν σκυτάλη στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.

Λίγο πριν βγουν στον αέρα τα exit poll, στις 19:00, όλοι στις 18:00 πήραν θέση «μάχης» διεκδικώντας την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού. Τι έβγαλαν λοιπόν οι «κάλπες» της τηλεθέασης; Ποιος τηλεοπτικός σταθμός κατάφερε να κερδίσει τους περισσότερους τηλεθεατές;

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen την υψηλότερη τηλεθέαση στη ζώνη από τις 18:00 έως τις 02:00 κατέγραψε ο ΣΚΑΪ και μάλιστα με αρκετές μονάδες διαφορά από τον ΑΝΤ1 που βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Ωστόσο ο σταθμός του Αμαρουσίου έστω και με οριακή διαφορά, μικρότερη από μία ποσοστιαία μονάδα, ξεπέρασε το σταθμό του Φαλήρου στο δυναμικό κοινό.

Η κατάταξη λοιπόν των τηλεοπτικών σταθμών βάσει των μέσων όρων από τις 18:00 έως τις 02:00 στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό είναι η εξής:

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ALPHA βρέθηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης και στο γενικό σύνολο και στο δυναμικό κοινό, κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού αφού δεν κατάφερε απέναντι στον ανταγωνισμό να κρατήσει τους τηλεθεατές. Η «κάλπη» πάντως του γενικού συνόλου έφερε την ΕΡΤ στην τέταρτη θέση της τηλεθέασης ξεπερνώντας το OPEN που σημείωσε όμως υψηλότερες πτήσεις στο δυναμικό κοινό. Στην τελευταία θέση το STAR που επέλεξε να βρεθεί από νωρίς εκτός «εκλογικού κλίματος» αφού από τις 22:45 ξεκίνησε να προβάλει ταινία.

Πηγή: newsit.gr

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις