Εκπρόσωπος Τύπου Ευρωκοινοβουλίου: Ο Γεωργούλης πρέπει να δηλώσει το δεύτερο επάγγελμα του

Συνεχίζεται ο σάλος

Διορία ενός μήνα δίνει ο εσωτερικός κανονισμός του Ευρωκοινοβουλίου στον Αλέξη Γεωργούλη να δηλώσει την δεύτερη επαγγελματική του ενασχόληση, ανεξαρτήτως απολαβών, ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωβουλής.

Η εκπρόσωπος επικαλείται τον ισχύοντα κώδικα δεοντολογίας για τους Ευρωβουλευτές, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου στην περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη.

«Από τη στιγμή που ένας Ευρωβουλευτής δεν αποκομιζει κέρδη από ασχολίες που να προσκρούουν στα συμφέροντα του Ευρωκοινοβουλίου, τότε θέμα νομιμότητας δεν υπάρχει» διευκρίνισε, εξηγώντας ότι πρόβλημα θα υπήρχε μόνο στη περίπτωση που ο ευρωβουλευτής είχε πολιτικό όφελος από την δεύτερη ασχολία του.

Σημείωσε ωστόσο ότι ο ευρωβουλευτής που έχει δεύτερη ασχολία παράλληλα με την Ευρωβουλή, οφείλει να την δηλώσει εντός χρονικού διαστήματος ενός μήνα.

Σύμφωνα με όσα είπε στο protothema.gr η εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, στο παρελθόν έχουν καταγράφει ανάλογες περιπτώσεις με αυτήν του Αλέξη Γεωργούλη, θέτοντας ως παράδειγμα την περίπτωση του Βρετανού ευρωβουλευτή, Νάιτζελ Φαρατζ, ο οποίος εμφανιζόταν στην τηλεόραση παράλληλα με τη θητεία του ως μέλους του Ευρωκοινοβουλίου.

Έχει παρατηρηθεί ακόμη ευρωβουλευτές να αναπτύσσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ακόμη να ασχολούνται και με αγώνες αυτοκινήτων, συμπλήρωσε.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις