“Πέθαναν” τον αθλητικογράφο Νίκο Κατσαρό

Μεγάλη σύγχυση με το χαμό του συνονόματου ρεπόρτερ Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κατσαρού, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσω ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο πολλοί δε διάβασαν ολόκληρο το ανακοινωθέν, όπου θα έβλεπαν πως πρόκειται για έναν άλλο ρεπόρτερ με το ίδιο όνομα, καθώς η δημοσιογραφική Ενωση είχε πληροφορίες για το […]

Μεγάλη σύγχυση με το χαμό του συνονόματου ρεπόρτερ

Σοκ προκάλεσε η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κατσαρού, η οποία έγινε ευρέως γνωστή μέσω ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ. Ωστόσο πολλοί δε διάβασαν ολόκληρο το ανακοινωθέν, όπου θα έβλεπαν πως πρόκειται για έναν άλλο ρεπόρτερ με το ίδιο όνομα, καθώς η δημοσιογραφική Ενωση είχε πληροφορίες για το βιογραφικό που καμία σχέση δεν είχε με τον αθλητισμό.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του συναδέλφου Νίκου Κατσαρού του Κωνσταντίνου, που «έφυγε» χθες σε ηλικία 85 ετών.

Ο Νίκος Κατσαρός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933. Μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών στην Αναργύρειο & Κοργιαλένειο Πρότυπο Σχολή Σπετσών, παρακολούθησε επιμορφωτικά σεμινάρια δημοσιογραφίας στην Αθήνα και το Λονδίνο. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1951 στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου και εργάστηκε έως το 1964, οπότε μεταπήδησε στην ΕΙΡ-ΕΙΡΤ, εργαζόμενος με εξειδίκευση στις απευθείας μεταδόσεις. Από το 1969 έως το 1981 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης και παρουσιαστής ειδήσεων στην ΥΕΝΕΔ (μετέπειτα ΕΤ2), ενώ το 1973 τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Παρουσιαστή Τηλεόρασης. Στη συνέχεια, και έως το 1992, διετέλεσε αρχισυντάκτης ειδήσεων στην ΕΡΑ4. Παράλληλα, για πολλά χρόνια, εργάστηκε στις εφημερίδες «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΒΗΜΑ», «ΝΕΑ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «ΕΘΝΟΣ» και «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», ως ανταποκριτής, συντάκτης ύλης, αλλά και απεσταλμένος εφημερίδων, προκειμένου να καλύψει σημαντικά γεγονότα. Εργάστηκε επίσης στη Γενική Γραμματεία Τύπου το διάστημα 1960-1967, καθώς και ως Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών από το 1967 έως το 1975.

Ο Νίκος Κατσαρός υπήρξε υπόδειγμα συναδελφικότητας και επαγγελματισμού, είχε απόλυτη κατάρτιση στο αντικείμενό του και υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με αξίες, τις οποίες προσπάθησε να μεταλαμπαδεύσει και στους νεώτερους συναδέλφους, όχι μόνο με το παράδειγμά του, αλλά και από τη θέση του καθηγητή σε σχολές δημοσιογραφίας και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Σταυρούλα και το γιό του Κυριάκο και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, ο οποίος τίμησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και ήθος.

Η κηδεία του Νίκου Κατσαρού θα γίνει το Σάββατο, 2 Ιουνίου, στις 12 μ. από τον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών”.

Αρκετοί αναπαρήγαγαν την είδηση, ενώ συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, διά της βουλευτού και δημοσιογράφου Αννας Καραμανλή που αποχαιρετούσε τον “δάσκαλο” Νίκο Κατσαρό, όπως τον αποκάλεσε. Μερικές ώρες αργότερα, η ίδια αναγκάστηκε να προβεί σε διόρθωση ζητώντας συγνώμη από τον ίδιο τον Νίκο Κατσαρό, τονίζοντας πως το λάθος συνέβη λόγω ταχύτητας της είδης.

Μάλιστα, ο Βασίλης Λίγκας, συνεργάτης του αθλητικογράφου Νίκου Κατσαρού (στη φωτό δεξιά), “ανέβασε” χθες το βράδυ στo Facebook φωτογραφία του έμπειρου ρεπόρτερ με τον Γιώργο Χελάκη, όπου έγραψε: “Για αποφυγή παρεξηγήσεων ο κύριος νικος ζει κ βασιλεύει, σταματήστε να αναπαράγεται χαζομάρες”.

Πηγή φωτογραφίας: Vasilis Ligas Facebook