“Ξαναπέθαναν” τον Αρη Σταθάκη

Η “μακάβρια είδηση” έγινε viral, αλλά αποτελεί παράδειγμα πως το ίντερνετ δεν έχει όρια και κανόνες

Η “μακάβρια είδηση” έγινε viral, αλλά αποτελεί παράδειγμα πως το ίντερνετ δεν έχει όρια και κανόνες

Στην εποχή μας το διαδίκτυο έχει γιγαντωθεί και η έννοια της δημοσιογραφίας έχει πάρει μια περίεργα κακή τροχιά. Η σημερινή “είδηση” πως πέθανε ο Αρης Σταθάκης, έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω με έναν τραγικό τρόπο.

Από το πρωί, η είδηση πως ο Αρης Σταθάκης πέθανε, άρχισε να κάνει το γύρω του διαδικτύου. Ξεκίνησε από κάποιο μέσο και κάποιον συντάκτη που ουδέποτε θα είχε δει ή ακούσει ποιος ήταν ο Σταθάκης. Μάλλον είδε κάτι στην αναζήτηση και να η είδηση. Καλά, δε μιλάμε για διασταύρωση, ούτε καν στην wikipedia δεν μπήκε. Εκεί θα έβλεπε πως ο Αρης Σταθάκης πέθανε στις 13 Ιουνίου του 2014!

Κανείς και από όσους αναπαρήγαγαν την “είδηση” δεν έκαναν το προφανές κι έτσι πολύ σύντομα το ελληνικό διαδίκτυο κατακλύστηκε με φωτογραφίες του δημοσιογράφου και βουλευτή. “Πέθανε ο Αρης Σταθάκης”. Ναι, πριν πέντε χρόνια!

Σταδιακά, τα άρθρα κατεβαίνουν. Δεν έχει σημασία αν οι ιστοσελίδες που το έγραψαν είναι “μεγάλες” ή “μικρές”. Είναι όμως ενδεικτικό της εποχής μας, όπου τα fake news έρχονται από παντού και είναι αυτά που τελικά διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Και μπορεί να επηρεάσουν από το εκλογικό αποτέλεσμα σε μια χώρα μέχρι και την παγκόσμια ειρήνη…