Βαριές κατηγορίες σε δύο στελέχη της “Ελληνικός Χρυσός”

Θα καθίσουν στο σκαμνί

Δύο στελέχη της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της υποβάθμισης περιβάλλοντος

Το συγκεκριμένο αδίκημα συνδέεται με φερόμενες ενέργειες και παραλείψεις της επιχειρήσεις κατά την μεταλλευτική δραστηριότητα στην ανατολική Χαλκιδική.

Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και μία μηχανικός μεταλλείων – μεταλλουργός, η οποία φέρεται να διετέλεσε προϊσταμένη του γραφείου περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων Κασσάνδρας .

Η τελευταία φέρεται να υπέγραφε την πλειοψηφία των εκθέσεων αυτοψίας. Η υπόθεσή, που είχε προσδιοριστεί να δικαστεί σήμερα αλλά αναβλήθηκε -λόγω παρέλευσης του ωραρίου του δικαστηρίου- για τον ερχόμενο Ιούνιο, πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης, ύστερα από καταγγελία κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη, το 2015 κα τοι 2016, για πιθανολογούμενη ρύπανση υδάτων.

Ακολούθησε προκαταρκτική έρευνα την οποία διέταξε η εισαγγελία πλημμελειοδικών Χαλκιδικής μετά το πέρας της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη εις βάρος των δύο παραπάνω προσώπων.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις