Βαρουφάκης: “Βρίσκομαι στην πιο ευρωπαϊκή πόλη της ΝΑ Ευρώπης” (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στην 84η ΔΕΘ ο Γιάνης Βαρουφάκης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης που επισκέπτεται την 84ης ΔΕΘ.

Ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 είχε αρχικά συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo ενώ ακολούθησε συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτή, ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως βρίσκεται στην “πιο ευρωπαϊκή πόλη της νοτιοανατολικής Ευρώπης” και αναφέρθηκε στην ιστορία της στο βάθος των αιώνων αλλά και τον 20ο αιώνα.

Αναφερόμενος στις προ ημερών εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη, άσκησε έντονη κριτική σημειώνοντας πως ο πρωθυπουργός κάνει όσα του ζητούν οι δανειστές.

Για την παρουσία του Χρήστου Σταϊκούρα στο σημερινό Eurogroup ο κ. Βαρουφάκης είπε: “Ελπίζω ο κ. Σταικούρας να ηχογράφησε τη συνεδρίαση γιατί αλλιώς πώς θα μπορέσει να απαντήσει στον πρωθυπουργό του τι ακριβώς είπε εκ μέρους της κυβέρνησης. Όλοι πρέπει να καταγράφουν, όσο το Eurogroup δεν καταγράφει τα πρακτικά έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν και να ελέγχουν όλους εμάς. Έκανα το καθήκον μου κι έκανα κάτι νόμιμο. Όλοι το κάνουν και ελπίζω να μην το ξέχασε σήμερα και ο κ. Σταικούρας”.

Αναφερόμενος στο βιβλίο του “Ενήλικοι στο δωμάτιο” που έγινε και ταινία τόνισε πως δεν υπήρξε ποτέ καμία διάψευση για κανέναν διάλογο “γιατί εγώ ήμουν εκεί”.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις