Βολές του Στέλιου Παππά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον ΟΑΣΘ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Τι απάντησε ο πρόεδρος του Οργανισμού

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, ο οποίος απάντησε σε όσα είπε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον ΟΑΣΘ, κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη. Ο κ.Παππάς παρέθεσε στοιχεία με τα οποία επιχείρησε να καταδείξει πως ο Οργανισμός ήταν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και παράλληλα τις κινήσεις στις οποίες θα προχωρούσε η τότε κυβέρνηση αν συνέχιζε και μετά τις εκλογές του 2015.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, η τότε κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει με το Ν.4343/2014 (που είχε υπογράψει μεταξή άλλων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για τα χρόνια μετά το 2015 πολύ μικρή κρατική χρηματοδότηση (40-47 εκ.ευρώ), αλλά εντυπωσιακή αύξηση των εσόδων, τονίζοντας πως αυτό θα το είχαν επιτύχει μέσω αυξήσεως 100% των κομίστρων. «Είναι καταφανές πως επρόκειτο για έναν οικονομικά και επιχειρησιακά χρεοκοπημένο Οργανισμό. Δικαίως ο Αύγουστος του 2017 θεωρείται σημείο μηδέν όπου υπήρχε το δίλημα ή θα γινόταν τομή, ή ο ΟΑΣΘ θα έκλεινε αφήνοντας την Θεσσαλονίκη χωρίς συγκοινωνίες και 2.300 άτομα χωρίς δουλειά. Επιλέξαμε την τομή», είπε ο Στέλιος Παππάς και ανέλυσε τα βήματα που έχουν γίνει μετά την ψήφιση του Ν.4482/2017, λέγοντας:

Δείτε επίσης:   13 μετανάστες τραυματίστηκαν από ανατροπή οχήματος στην Καβάλα

«Κρατήσαμε το κόμιστρο στα ίδια επίπεδα χωρίς καμία απολύτως αύξηση.
Μειώσαμε κατά 10% την τιμή του κομίστρου που εκδίδεται μέσα στο λεωφορείο.
Εγγυηθήκαμε την εργασία του συνόλου των εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ.
Παρέχουμε δωρεάν μετακίνηση σε ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό του ενεργού πληθυσμού της πόλης που είναι άνεργο.
Έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες για την ανάταξη του στόλου, η οποία είναι ιδιαίτερα επίπονη με δεδομένη την πολύ κακή κατάστασή του.
Στο εννεάμηνο που έχει ήδη περάσει, από τότε που αναλάβαμε, έχουμε εξοικονομήσει για το Δημόσιο ποσό που προσεγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ και που μας δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνουμε μέσα από τη συνεργασία με την ΕΛΒΟ, την ανάταξη του στόλου και ταυτοχρόνως μέσα από αυτή την συνεργασία να ανοίξουμε δυνατότητα για την διάσωση μιας πολύ σημαντικής βιομηχανίας που θα έχει σημαντική επίδραση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής.
Προχωράμε στην ψηφιοποίηση του Οργανισμού ώστε να αποκτήσει σύγχρονο οργανόγραμμα, αξιόπιστη τηλεματική και ηλεκτρονικό εισιτήριο».

Δείτε το βίντεο με τις χαρακρηριστικές δηλώσεις του Στέλιου Παππά…

Ακολουθούν τα έγγραφα και οι πίνακες που έδωσε στη δημιοσιότητα ο ΟΑΣΘ…

Σχετικές δημοσιεύσεις