“Βράζουν” τα καζάνια στην Κοζάνη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Η… ιεροτελεστία για την παραγωγή του τσίπουρου Η μακεδονική γη φημίζεται για τα αμπέλια της και την αγάπη του κόσμου για τα παράγωγα που προκύπτουν από αυτό.Ακολουθήστε το Thes.gr στο Google News! Μοναδική θεματολογία με το κύρος του Thes.gr Μετά την ολοκλήρωση του τρύγου, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι η περίοδος που τα καζάνια […]

Η… ιεροτελεστία για την παραγωγή του τσίπουρου

Η μακεδονική γη φημίζεται για τα αμπέλια της και την αγάπη του κόσμου για τα παράγωγα που προκύπτουν από αυτό.

Μετά την ολοκλήρωση του τρύγου, ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος είναι η περίοδος που τα καζάνια “παίρνουν φωτιά” και αρχίζει η παραγωγή του τσίπουρου.

Η Κοζάνη, είναι μία από τις πόλεις της Μακεδονίας που η ξεχωριστή αυτή διαδικασία τιμάται και με το παραπάνω…

Αλλωστε, το βράσιμο του τσίπουρου είναι μια καλή ευκαιρία για τις παρέες να βρεθούν μαζί, να μιλήσουν, να αστειευτούν δοκιμάζοντας το τσίπουρο και το κρασί, με τη συνοδεία ωραίου φαγητού.

Το Life-Events.gr βρέθηκε σε ένα αποστακτήριο στο Μαυροδένδρι Κοζάνης και επισκέφθηκε μια τέτοια παρέα την ημέρα της παραγωγής του τσίπουρου.

Ο Γιάννης Γρηγοριάδης, αντιδήμαρχος Κοζάνης, συνεχίζει την παράδοση και μάς εξηγεί τη διαδικασία.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος της πόλης, Λευτέρης Ιωαννίδης, που από την πλευρά του ξεδιπλώνει τις σκέψεις του για το τσίπουρο, τα έθιμα της Κοζάνης και πως μπορεί η περιοχή να γίνει σημείο αναφοράς.