Ζέρβας: “Σύσκεψη όλων των φορέων για το μετρό”

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρεται στα ζητήματα της πόλης

Τρακ ομολόγησε πως ένιωσε σήμερα, πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη συνέντευξη του στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TV 100, με την Μαρία Μουστάκα. “Μπορεί να το περιμένεις, να το προετοιμάζεις αλλά η αίσθηση όταν κάθεσαι στην καρέκλα του δημάρχου και αρχίζεις να παίρνεις αποφάσεις, να υπογράφεις, να συνεργάζεσαι, να είσαι εκείνος που παίρνει το βάρος της ευθύνη… είμαι κι εγώ λίγο πρωτάρης σε ολο αυτό” είπε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης

“Έχουμε μπροστά μας τις πιο όμορφες, αλλά και δύσκολες ώρες της Θεσσαλονίκης, με τη Διεθνή Έκθεση. Η πόλη θα πρέπει να είναι καθαρή και λαμπερή”, τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και πρόσθεσε πως είναι ιδιαίτερη η χαρά του, επειδή οι έμποροι της πόλης αποφάσισαν να κρατήσουν ανοικτά τα καταστήματα τις δύο Κυριακές της Διεθνούς Εκθέσεως, ώστε “η Θεσσαλονίκη να γιορτάζει αυτό το δεκαήμερο, όπως πρέπει”.

Ως πρώτο θέμα μετά την καθαριότητα, ο κ. Ζέρβας ξεχώρισε το κυκλοφοριακό, το οποίο, όπως υπογράμμισε, έθεσε στον πρωθυπουργό. “Είπα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, μην έρθει στη ΔΕΘ αν δεν έχουν λυθεί τα θέματα του ΟΑΣΘ και του μετρό”, υπογράμμισε.

Δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις στο μετρό, προσθέτοντας πως “σημαντικό δεν είναι να δικαιωθεί ο Ζέρβας, αλλά να βρεθεί η καλύτερη και φθηνότερη τεχνική λύση για το σταθμό Βενιζέλου του μετρό”, ώστε να είναι λειτουργικός το συντομότερο δυνατό. Όσον αφορά την ανακοίνωση των αρχαιολόγων, που χαρακτήρισαν “οπισθοδρόμηση” τις εξελίξεις, πρόσθεσε ότι “οπισθοδρόμηση είναι να μη γίνει το μετρό”.

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η διοίκηση της Αττικό Μετρό δεν έχει προωθήσει την παραμικρή λύση στον εργολάβο, ούτε καν έχει δώσει εντολή για το πώς θα κατασκευαστεί έστω το κλιμακοστάσιο στον σταθμό της Βενιζέλου. “Δεν πηγαίνω εκεί με συγκεκριμένη ατζέντα. Θα συγκαλέσω σύσκεψη όλων των φορέων μετά τη ΔΕΘ, για να βρούμε την καλύτερη λύση. Ας έλθουν εκεί κι αυτοί που έλεγαν ότι όλα προχωρούν καλά, χωρίς να έχουν δρομολογήσει την παραμικρή λύση, να πουν την άποψή τους. Να βρεθούμε όλοι μαζί για να επιλέξουμε την καλύτερη λύση για την πόλη”, πρόσθεσε.

Για το θέμα του ΟΑΣΘ τόνισε ότι θα χρειαστεί να μπουν επιπλέον 150 λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, για να λειτουργήσει η αστική συγκοινωνία. “Θα πρέπει να δούμε πώς θα κουμπώσουν όλες οι συγκοινωνίες”, είπε.

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις