Ενα καμένο αναψυκτήριο «στολίζει» το Πάρκο της ΧΑΝΘ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Εγκαταλελειμμένο και αφημένο στην τύχη του εδώ και χρόνια

Ηταν 1η Δεκεμβρίου του 2016 όταν το ήδη παρατημένο θερινό αναψυκτήριο στο πάρκο της ΧΑΝΘ, γνωστό και ως πάρκο Ξαρχάκου, παραδόθηκε στις φλόγες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ήταν άγνωστα, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότατα του εμπρησμού. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος χώρος είχε εγκαταλειφθεί από χρόνια και είχε γίνει στέκι αστέγων αλλά και ναρκομανών.

Τότε είχαν σπεύσει στο σημείο 7 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 15 άτομα, παρά τις προσπάθειές τους όμως, η φωτιά το είχε καταστρέψει ολοσχερώς.

Δύο χρόνια μετά, τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει στο σημείο. Το αναψυκτήριο παραμένει εκεί, καμένο και εγκαταλελειμμένο.

Πρόκειται φυσικά για ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης, ακριβώς κάτω από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τη ΧΑΝΘ, που οδηγεί στην παραλία, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, το Βασιλικό Θέατρο και τον Λευκό Πύργο.

Καθημερινά Θεσσαλονικείς αλλά και τουρίστες περνούν από μπροστά του, μικρά παιδιά απολαμβάνουν το παιχνίδι τους, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή λαμβάνουν χώρα και διάφορες δράσεις, μπαζάρ και φεστιβάλ.

Δείτε επίσης:   Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο στο Χορτιάτη! (ΦΩΤΟ)

Το ενδεχόμενο να γίνει επικίνδυνο είναι ορατό, τόσο για κάποιον που περνάει απ’ έξω αλλά για κάποιον που ενδεχομένως, θελήσει να… ανακαλύψει τι κρύβει στο εσωτερικό του.

Οπως θα δείτε και στις εικόνες του Life-Events.gr τα ξύλα της σκεπής είναι καμένα, οι λαμαρίνες και οι σωλήνες σκουριασμένοι και στα πρόθυρα της διάλυσης. Φυσικά μπορεί να αποτελέσει και εστία μόλυνσης, μιας και τα αποκαΐδια δεν έχουν απομακρυνθεί.

Γιατί παραμένει εκεί; Σίγουρα όχι ως αξιοθέατο της περιοχής, αφού χαλάει όλη την όμορφη εικόνα του πάρκου της ΧΑΝΘ, τουλάχιστον σε εκείνο το σημείο!
Σχετικές δημοσιεύσεις