Εστία μόλυνσης και επικίνδυνος ο ετοιμόρροπος περιστερώνας στο Πάρκο Ρουμανικών στη Νεάπολη (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην παιδική χαρά

Μπορεί το πάρκο Ρουμανικών, που βρίσκεται στην περιοχή της Νέαπολης, να συμπεριλαμβάνεται στο ένα από τα τέσσερα «πράσινα» έργα που κατέθεσε ο δήμος Νεάπολης – Συκεών και να αναμένεται η ανάπλαση και η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό χώρο αναψυχής και πρασίνου, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως μέχρι την ολική μεταμόρφωσή του, έχουν εξαφανιστεί και όλα τα προβλήματα που παρουσιάζει σε κάποια τμήματά του.

Πόσο δε μάλλον, όταν αυτά αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής και κυρίως των παιδιών, που απολαμβάνουν ανέμελα το παιχνίδι τους στο πάρκο.

Οπως θα δείτε και στο βίντεο του Life-Events.gr καθώς και στις φωτογραφίες, ακριβώς δίπλα στην παιδική χαρά, όπου παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά υπάρχει ένας ημικατεστραμμένος περιστερώνας, που φιλοξενεί τα κατά τ’ άλλα, συμπαθή πτηνά.

Παρατημένος τελείως στην τύχη του, ετοιμόρροπος, σκουριασμένος αλλά και απεριποίητος, αποτελει εστία μόλυνσης αλλά και κίνδυνο για όλους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δείτε επίσης:   Ψήφισμα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών για την υπαγωγή 100 και πλέον ακινήτων στο Υπερταμείο

Πολλοί είναι οι γονείς που έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους αλλά και τη δυσαρέσκειά τους καθώς φοβούνται τόσο για τα παιδιά τους όσο και για τους ίδιους.
Οπωσδήποτε ο δήμος πρέπει να μεριμνήσει πριν δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Οσον αφορά την ανάπλαση του πάρκου, ήδη υπάρχει μελέτη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσίων ενώ η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να γίνει εντός του 2018.Σχετικές δημοσιεύσεις