Κάνοντας τον περίγυρο του Επταπυργίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Χτίστηκε στα βυζαντινά χρόνια, στην εποχή των Παλαιολόγων και πήρε το όνομά του από τους επτά πύργους που διακόπτουν την συνολική γραμμή του τείχους (Συνολικά διαθέτει δέκα πύργους και έναν οχυρωματικό περίβολο).

Το φρούριο Επταπύργιο ή Γεντί-Κουλέ, όπως είναι αλλιώς γνωστό, από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και το 1989 φιλοξένησε τις δικαστικές φυλακές Θεσσαλονίκης, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα σκληρές.

Με την κάμερα του Life-Events.gr κάνουμε τον περίγυρο του Επταπυργίου (όσο επιτρέπεται), βλέπουμε από ψηλά όλα εκείνα τα κτίρια που μέσα τους διαδραματίστηκαν απίστευτες ιστορίες, ακούμε τις… φωνές των φυλακισμένων αλλά ταυτόχρονα θαυμάζουμε την υπέροχη θέα της Θεσσαλονίκης, έστω και σε μουντό σκηνικό.

Μάλιστα, αν επισκεφθείτε αυτή την περίοδο το Γεντί Κουλέ θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την έκθεση «Εστιά-ζω», της ομάδας Horror Vacui, σε επιμέλεια της Μαρίας Ξυπολοπούλου και του ιστορικού τέχνης Στρατή Πανταζή.
Η έκθεση εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Φαντασιακές Εστίες-Imagined Homes (30.09.2017-14.01.2018).

Δείτε επίσης:   Νέο κρούσμα βίας στο ΑΠΘ: Τοξικομανής χτύπησε φοιτήτρια

Διάρκεια έκθεσης: 30 Σεπτεμβρίου – 3 Νοεμβρίου 2017.
Ωράριο λειτουργίας: Παρασκευή-Κυριακή, 11:00-15:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σχετικές δημοσιεύσεις