Μονή Βλατάδων Άνω Πόλη

Ενα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλονίκης

Η Μονή Βλατάδων στην Άνω πόλη ή Μονή Βλατταιών, είναι το μοναδικό μοναστήρι της Βυζαντινής περιόδου της πόλης, που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.Ιδρύθηκε κατά τα μέσα του 14ου αιώνα σε χώρο που πιθανός να φιλοξενούσε παλαιότερο ναό, από τους αδελφούς Δωρόθεο και Μάρκο Βλάττη, μαθητές του αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης Γρηγορίου Παλαμά. Σήμερα η Μονή ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 120μ περίπου και έχει θέα προς την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκουν και οι τουρίστες αυτές τις ημέρες που επισκέπτονται την Μονή και βιώνουν κλίμα κατάνυξης και Ελληνικού Ορθόδοξου Πάσχα.

Συντάκτης 

Η Φωτεινή Κατσάλη γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1975 στην Θεσσαλονίκη όπου ζει έως σήμερα. Είναι συγγραφέας με πέντε τίτλους θεατρικά έργα και κατά καιρούς έχει κάνει πολλές δράσεις για παιδιά (θεατρικές παραστάσεις, θεατρικό παιχνίδι, προφορική δημιουργική γραφή). Σπούδασε εικονοληψία τηλεόρασης και MME, έχει ασχοληθεί επίσης με το σενάριο κόμικς και το σκίτσο. Εχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις και έχει σκηνοθετήσει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Το μότο της ζωής της είναι, ακολούθησε τα όνειρα σου και γράψε την δική σου ιστορία.

Σχετικές δημοσιεύσεις