Ο ξύλινος Ναός που κοσμεί το Ωραιόκαστρο

Είναι γνωστή η ευλάβεια και η βαθιά πίστη που διακατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών στη Ρωσία. Η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της κουλτούρας, και ο συνδετικός κρίκος με την Ελλάδα.

Ισως κάποιοι από εσάς να έχουν προσέξει πως οι Ελληνορθόδοξοι Ναοί διαφέρουν από τις ρωσικής τεχνοτροπίας εκκλησίες. Κι αν δεν το έχετε εντοπίσει, τότε μπορείτε να δείτε τις εικόνες του LIFE-EVENTS.GR από τον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης.

0504rosikos-naos 6

Ο Ναός αυτός χτίστηκε το 2005 από τον Ελληνα ομογενή, Προκόπιο Κεσίδη, κι αποτελεί ένα προσωπικό του τάμα. Μπορεί σήμερα να μην λειτουργεί, καθώς υπάρχει διαφωνία με την τοπική Μητρόπολη, ωστόσο ακόμη κι απ’έξω εντυπωσιάζει με την κατασκευή και την τεχνοτροπία του.

0504rosikos-naos 3

Είναι χτισμένο εξ’ολοκλήρου από ξύλο εισαγωγής από τη Ρωσία και μάλιστα δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε ένα καρφί, αφού οι τεχνίτες βασίστηκαν σε μια μοναδική τεχνική.
Είναι μια εξαίρετη μορφή Ναού που συναντάται συχνά στη Ρωσία και ειδικά στην περιφέρεια. Παράλληλα, οι τρούλοι με το χρυσό χρώμα δίνουν μια άλλη διάσταση σε αυτό το κόσμημα της περιοχής.

0504rosikos-naos 1

0504rosikos-naos 2

0504rosikos-naos 4

0504rosikos-naos 5

Συντάκτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις