“Σηκώστε τα κόκκινα φανάρια”

Η 82η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης πλησιάζει στην έναρξη της και φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα!

Οι κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης στολίζονται με χιλιάδες κόκκινα φαναράκια, σήμα κατατεθέν του Κινέζικου διακόσμου.

Από την εξαιρετική ταινία ‘Σήκωσε τα Κόκκινα  Φανάρια’ του Ζαν Γιμού και τα κόκκινα φαναράκια στα κινεζικά μαγαζιά της Αισώπου, πλέον θα τα βλέπουμε για αρκετές μέρες σε όλη την πόλη.  Περιμένουμε να δούμε και κάποιον δράκο, άλλο αγαπημένο σύμβολο στον Κινέζικο πολιτισμό!

Πολλοί Κινέζοι έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, όπως και πολλοί κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα και θαυμάζουν ιδιαίτερα τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας.

Φυσικά και ο Κινέζικος πολιτισμός είναι από τους αρχαιότερους, γεμάτος αντιθέσεις και με μεγάλη συμβολή στην παγκόσμια ιστορία και εξέλιξη! Είναι  η χώρα των μεγάλων αντιθέσεων, καθώς συνδυάζει αρμονικά το παλιό με το καινούριο και  το σύγχρονο με το παραδοσιακό.

Από τη μία πλευρά το Σινικό τείχος, η Όπερα του Πεκίνου, η Απαγορευμένη Αυτοκρατορική Πόλη, η πλατεία Τιεν Αν Μεν και οι διάσημοι Κήποι. Από την άλλη πλευρά ουρανοξύστες, ιδιαίτερα  κτίρια, εντυπωσιακά μεγάλα λιμάνια, γέφυρες και άλλες ξεχωριστές κατασκευές που κόβουν την ανάσα και χαρακτηρίζουν τη Σαγκάη ως το τρίτο μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου.

Απίστευτες τεχνολογικές καινοτομίες και εφευρέσεις που προκαλούν τον θαυμασμό και καθιστούν την Κίνα σήμερα οικονομική υπερ. δύναμη! Έχει μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον λοιπόν για τους παράγοντες της πόλης σε μια προσπάθεια συνεργασίας και  αμοιβαίας υποστήριξης! Για αυτό τα περίπου 2000 φαναράκια που θα χρησιμοποιηθούν για τον στολισμό δεν είναι υπερβολικά!

Εκτός από την Θεσσαλονίκη αρκετές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας θα κάνουν τον στολισμό αυτό για να νιώσουν οι επισκέπτες ότι βρίσκονται σε μια φιλική χώρα.

Η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη το διάστημα 9-17 Σεπτεμβρίου και οι ευχάριστες εκπλήξεις θα είναι πολλές. Επισκεφθείτε την και γνωρίστε καλύτερα αυτή την σπουδαία χώρα με τον αναλλοίωτο πολιτισμό και τις σύγχρονες δυνατότητες!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *